Kecskesajttal és spenóttal „töltött” csirkemell, és egy izgalmas konyhai trükk

2020. március 12. |

Az alábbi recept főzőleckének is hasznos, hiszen egy izgalmas és a hagyományosnál jóval egyszerűbb töltési technikát használ. És persze nagyon finom is!

Sokan megijednek a töltött húsoktól, és tény, hogy a „göngyölés”, vagy az egész állatok megtöltése elég macerás folyamat. Az alábbi recept azonban sokkal egyszerűbb technikát használ: elég csak bevagdosni a húst, és úgy megtölteni a réseket a választott töltelékkel – ezúttal egy krémes, spenótos-kecskesajtos keverékkel. Ez a fehérjében gazdag csirkemell jól illeszkedik a ketogén diétába, vagy a simán csak szénhidrátcsökkentett étrendbe, de akkor is nagyon jól jön, ha egyszerűen szeretnénk valami látványosat készíteni. És azt mondtuk már, hogy az egész ételt serpenyőben is elkészíthetjük?

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 2 ek. olívaolaj
  • 4 csésze bébispenót
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 50 gramm kecskesajt
  • 1 fej fehérhagyma, felszeletelve
  • 220 gramm csiperkegomba, felszeletelve
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 tk. friss kakukkfű
  • só és bors

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy éles késsel ejtsünk vágásokat a csirkemelleken, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át őket teljesen – mérettől függően 4-6 mélyedést készítsünk. A melleket locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, majd tegyük félre.
  2. Egy nagyobb, sütőbe tehető serpenyőt melegítsünk fel, öntsünk bele fél evőkanál olívaolajat. Dobjuk rá a fokhagymát, fonnyasszuk meg rajta a spenótot, majd vegyük le a tűzről, és egy tálban keverjük össze a kecskesajttal. Kenjük a tölteléket a csirkemellekbe vágott résekbe.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe öntsünk még egy evőkanál olívaolajat, dobjuk rá a felvágott hagymát és gombát, ízesítsük friss kakukkfűvel, sóval és borssal – ízlés szerint egy evőkanál balzsamecettel. Pirítsuk, míg kellően megfonnyadnak a hozzávalók, és aranybarna színt kapnak. Ha kész, csináljunk helyett a csirkemelleknek, helyezzük azokat is a serpenyőbe.
  4. Az ételt süssük 20-30 percig, amíg a hús teljesen át nem sül. Éhségérzettől függően 2-4 főre elegendő az adag.

Ambitious Kitchen

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró