Karcsúsító ételek a strandszezon előtt: spenót kókuszchipsszel

2020. május 25.
Karantén idején az evés sokunk legfőbb szenvedélyévé, az ételek elkészítése pedig kreativitásunk kiélésének egyik eszközévé vált. Nem csoda, ha néhány felesleges kiló felcsúszott ránk az elmúlt hetekben, amelyektől még a nyári szezon beköszönte előtt szeretnénk megszabadulni. A következő napokban egészséges, ízletes, ugyanakkor kalóriaszegény ételek receptjét osztjuk meg veletek, amelyek nemcsak karcsúsítanak, de jókedvre is derítenek. Ráadásul percek alatt elkészíthetőek. Megálmodójuk Zséli Szilvia, a FoRest For Life életmódház tanácsadója.

Az egyik legegészségesebb és legkönnyebben elkészíthető zöldségünk a spenót. Nemcsak finom, de rengeteg pozitív hatása is van az egészségünkre. A spenótban többféle vitamin található, legnagyobb arányban a B-vitamin, aminek köszönhetően a szervezet zsír-, fehérje- és szénhidrát-anyagcseréje lényegesen javul. Magas antioxidáns-tartalma miatt is egyike a szuperélelmiszereknek. Köztudott, hogy a spenót vastartalma sokkal jobban megfelel az emberi szervezet szükségleteinek, mint a vörös húsok, ráadásul mindezt kevés kalóriával és zsír nélkül teszi. Május a friss spenót szezonja is, ilyenkor érdemes feltankolni vele a szervezetünket.

Szilvi receptje:

A spenótot vagy szeretjük, vagy nem. A tapasztalatom az, hogy ezt a változatát az is szereti, aki egyébként nem kedveli ezt a zöldséget. Mitől más ez a spenót? A sok sörélesztőtől, ami nagyon egészséges és könnyű táplálék. Könnyen lehet vele sűríteni az ételeket, a bélflórának olyan, mint a balzsam a hajnak. Érdemes a sörélesztő után nyomozni, sok B betűvel fogunk találkozni, és sajtízzel.

Elkészítése: Végy kb. 1 kiló friss spenótot, mosd és pucold meg. Éppen csak saját levében párold meg, majd turmixold össze. Só, bors, zúzott fokhagyma kell az ízesítéséhez, mindenből ízlés szerint, és kb. 10 evőkanál sörélesztő a sűrítéshez. Sütőben pirított kókuszchipsszel tehetjük még izgalmasabbá ezt az ételt, akár simán sós, vagy chilis-sós változatban is mindent visz.

Szilviről és az életmód központjáról ITT olvashattok!

A korábbi recepteket ITT találod!


Kapcsolódó