Karcsúsító ételek a strandszezon előtt: friss, nyers káposztasaláta

2020. május 22.
Karantén idején az evés sokunk legfőbb szenvedélyévé, az ételek elkészítése pedig kreativitásunk kiélésének egyik eszközévé vált. Nem csoda, ha néhány felesleges kiló felcsúszott ránk az elmúlt hetekben, amelyektől még a nyári szezon beköszönte előtt szeretnénk megszabadulni. A következő napokban egészséges, ízletes, ugyanakkor kalóriaszegény ételek receptjét osztjuk meg veletek, amelyek nemcsak karcsúsítanak, de jókedvre is derítenek. Ráadásul percek alatt elkészíthetőek. Megálmodójuk Zséli Szilvia, a FoRest For Life életmódház tanácsadója.

Kalóriában szegény, ám rostokban annál gazdagabb a káposzta. Serkenti az emésztést, gyorsítja a béltartalom kiürülését, tisztítja a szervezetet, és javítja az ellenálló képességét. Jó méregtelenítő, a benne lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően segíti az agy és az idegrendszer működését. A káposztában található kálium jót tesz a szívnek, a kalcium a fogaknak és a csontoknak, míg a vas és a zöld növényi színanyag a vérképzést segíti. A nyers káposztából készült saláta tehát igazi energia- és vitaminbomba, annyit ehetünk belőle, amennyit bírunk, mert egyáltalán nem hizlal.

Szilvi receptje:

Mivel most van itt a friss fejes káposzta szezonja, mindenképpen kerüljön a tányérunkra belőle készült étel. Az alap a szálasra vágott, vagy reszelt nyers káposzta, ízlés szerinti hagyma – bármilyen és bármennyi, én a friss újhagymát kedvelem.

A saláta lelke az öntet: egy kis fej káposztához vegyünk 2 dl joghurt, 2 csokor friss kaprot, sót, borsot, pár csepp citromlevet, egy leheletnyi édesítőszert. Az összetevőket keverjük össze, hagyjuk 20 percig állni, hogy összeérjenek az ízek, majd a szószt keverjük a salátához. Önálló ételként vagy köretként fogyaszthatjuk, egészséges és könnyű fogás.

Szilviről és az életmód központjáról ITT olvashattok!

Ne hagyd ki ezt sem!


Kapcsolódó