A karcsúsító ételek sorát zárjuk egy finom süteménnyel, hogy szép emlékek maradjanak a karantén utáni, laza fogyókúránkból. Túrótorta egy kicsit másként.
Szilvi receptje:
Ez a túrótorta attól különleges, hogy nem a klasszikus, darált háztartási keksz az alapja, hanem csokis granola. 20 dkg csokis granolát keverjünk össze 10 dkg olvasztott, langyos vajjal, majd a masszával béleljünk ki egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát, és tegyük be a hűtőbe fél órára pihenni. 25 dkg túrót turmixoljunk össze 25 dkg mascarponéval, egy rúd vanília kikapart magjaival, egy citrom reszelt héjával és 2 csomag expressz zselatin fixszel. A granolás alapra öntsük rá a túrókrémet, amit friss vagy mélyhűtött gyümölccsel díszítsünk, a gyümölcs levéből főzött „gyümölcskocsonyába” vegyítve. Ehhez bármilyen gyümölcsöt és zselatint használhatunk. A torta dermedési ideje legalább egy nap, ezért érdemes vagy este elkészíteni másnapra, vagy kora reggel az estére.
Szilviről és az életmódközpontjáról ITT olvashattok!
A korábbi napok receptjeit ITT tudod megnézni!