A rántottán és az omletten túl is vannak isteni tojásos fogások – persze ha több időnk van a rohanós reggeleken tíz percnél. Hétvégén vagy ráérős délelőttön érdemes kipróbálni a tojásmuffint, ami különleges és mutatós, külön előnye pedig, hogy nagyon egyszerű a saját ízlésünkre szabni. Minél több és táplálóbb alapanyagot dobálunk bele, annál laktatóbb lesz: az általunk bemutatott receptbe most édeskrumpli, brokkoli és szaftos bacon kerül!
Hozzávalók:
- 1 ek. tisztított vaj
- 9 nagyobb tojás
- 2 ek. zsíros kókusztej
- 2 ek. salsa
- 2 ek. élesztő
- só és bors
- 6 szelet bacon, felcsíkozva
- 1 csésze reszelt édesburgonya
- 1 csésze apróra morzsolt brokkoli
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Vajazzunk ki egy 12 darabos muffinformát.
- Egy közepes tálban keverjük össze a tojásokat, a kókusztejet, a salsát és az élesztőt. Ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük kicsit félre.
- Egy serpenyőben pirítsuk meg a bacont, majd vegyük ki, és csöpögtessük le. Ugyanabban a serpenyőben puhítsuk az édeskrumplit és a brokkolit körülbelül 5 percig.
- A muffinformák aljába kanalazzunk egy keveset az édeskrumplis-brokkolis keverékből. Szórjunk rájuk a baconből is, osszuk el egyenletesen. Végül öntsük fel a mélyedéseket a tojásos keverékkel, és kicsit keverjük össze az egészet.
- Körülbelül 15-20 perc alatt süssük készre a muffinokat.