Kókuszbundás csirke édes mártogatóssal

2020. június 25. |

Aki szereti a húsételeket édes csavarral feldobni, mindenképpen próbálja ki az alábbi receptet: a panírba kevert kókusz extraropogósságot és egzotikus édességet ad a csirkének!

Van, aki irtózik a gyümölcsök és húsok párosításától, de szerencsére sokan szeretik édes ízekkel feldobni a húsételeket. Szinte mindenféle húsnak jól állhatnak a piros gyümölcsös kompótok, a citrusos frissesség, de egy-egy izgalmasabb receptbe az egzotikus gyümölcs is belefér. Az alábbi recept különlegessége, hogy a kókusz a panírba kerül, amitől extrán ropogós lesz az eleve pankomorzsába forgatott csirkemell. A kókusz alapvetően nem túl édes, szóval itt is meg lehet állni, de a mézes szósszal még jobban kihangsúlyozhatjuk az étel édességét!

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 1/2 kg csirkemellfilé
  • 1 konzerv zsíros kókusztej
  • 1/2 csésze finomliszt
  • só és bors
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 csésze édes kókuszreszelék
  • 1 csésze pankomorzsa
  • 2 ek. kókuszolaj

A szószhoz:

  • 3/4 csésze majonéz
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. citromlé
  • 3 ek. méz
  • 2 ek. BBQ szósz
  • só és bors

Elkészítés:

  1. A csirkemellet vágjuk csíkokra, és helyezzük egy nagy tálba. Borítsuk rá a kókusztejet, alaposan forgassuk össze, majd fedjük le, és legalább 30 percre tegyük a hűtőbe.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. A panírozáshoz készítsünk elő három tálat: az elsőbe keverjük össze a lisztet sóval és borssal, a másodikba rakjuk az enyhén felvert tojást, a harmadikba a pankomorzsával összekevert kókuszreszeléket. A csirkét vegyük ki a kókusztejből, csöpögtessük le, majd panírozzuk be a húsokat a hagyományos módon.
  4. A kókuszolajat olvasszuk fel, és kenjünk be vele egy kisebb tepsit. Dobáljuk rá a bepanírozott húst, és süssük 15 percig, majd forgassuk meg, és süssük további 5-8 percig, míg aranybarnák lesznek!
  5. A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat, míg homogén masszát kapunk. Mártogassuk a megsült csirkét az édes, mézes-mustáros mártásba.

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró