Gyors és finom köret a fagyasztott hasábburgonya, ám nem mindegy, hogyan készítjük el. Mire kell ügyelnünk, hogy boldogan ropogtathassuk az aranybarnára sült krumplicsíkokat?
1. Ne hagyjuk kiolvadni
Alaposan melegítsük elő a sütőt, mielőtt betennénk a sütőlapon szétterített fagyasztott sültkrumplit. Ha nem elég meleg a sütő, a krumpli csak kiolvad, puha lesz és szétmálló. Ezzel szemben forró sütőben ropogósra sül kívül, belül omlós marad. Ugyanezért ne olvasszuk ki soha sütés előtt a fagyasztott krumplit.
2. A sav kihozza a krumpli ízét
A fagyasztott sültkrumplit tálaljuk valamilyen savas kémhatású étellel. Nem véletlenül olyan népszerű a ketchup. Ám nem kell itt megállnunk. A citromlé, ecet, csípős szósz vagy valamilyen savanyúság szintén kiemeli a sült burgonya gazdag ízét. A citromlével, ecettel akkor spricceljük le finoman a krumplit, mikor kihúzzuk a sütőből. Ám bánjunk óvatosan a folyadékkal, nehogy eláztassuk a burgonyát.
3. Süssük rácson sütőlap helyett
Bár leggyakrabban sütőlapon vagy tepsin sütjük a burgonyát, érdemes kipróbálni, hogy rácson helyezzük el a fagyasztóból kivett hasábburgonyát. Így a sütőben a meleg sokkal akadálytalanabbul áramolhat, és egyenletesebben átsüti a krumplit, amely valóban aranybarna lesz.
4. Még forrón sózzuk meg
Ha a sószemcsék lehullnak a krumpliról, valószínűleg rossz időpontban szórtuk meg. Amint kivettük a sütőből, azonnal sózzuk. Az is segíthet, ha finom sót használunk a nagyobb szemcsék vagy kristályok helyett.
5. Zöldfűszerek az extra ízért
Bár klasszikus a sós hasábburgonya, érdemes kipróbálni más fűszereket is. A fokhagymapor, friss rozmaring, füstölt só vagy szarvasgomba új szintre emelheti a sült krumplit.
Olvastad már?
10 zseniális ötlet, hogy ne kelljen kidobni az ételmaradékokat
A fenntartható életmódhoz a fenntartható étkezés is hozzátartozik. Nem csupán az alapanyagok szezonalitása, de az ételmaradékok kezelése is fontos tényező. Ezúttal 10 praktikus tippet hoztunk azoknak, akik nem szeretnék, hogy a szemetesükben landoljon bárminemű élelmiszer.Forrás: Insider
Fotó: Unsplash