Magyar ember feleslegesen próbálná tagadni, hogy a panírozás jó dolog, de tény, hogy az egészségtudatosság virágkorábban már kevesen hempergetik meg jó lelkiismerettel a húsokat és zöldségeket (vagy bármi mást) a jó öreg liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasában. Szerencsére vannak alternatív utak a panírozáshoz: érdemes kipróbálni például az alábbi, quinoás verziót, aminek másik előnye, hogy a bebundázott csirkefalatokat nem forró olajban, hanem testiben, zsiradék nélkül süthetjük!
Hozzávalók:
- 3/4 csésze finomliszt
- 1 tk fokhagymapor
- 1 és 1/5 tk só
- 1 tk frissen őrölt bors
- 2 tojás
- 2 csésze megfőtt quinoa
- 1 kg csirkemell falatnyi darabokra vágva
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra! Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fújjuk be egy kevés olívaolajjal.
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet a fűszerekkel, egy másik tálban verjük fel a tojásokat, egy harmadikba pedig öntsük bele a megfőtt quinoát.
- A csirkéket panírozzuk be a szokásos menetrend szerint, csak ezúttal a quinoa legyen az utolsó állomás!
- A csirkefalatokat 12-15 perc alatt süssük aranybarnára, félúton forgassuk meg őket. Kínáljunk hozzá különféle mártogatókat is!
PureWow
Fotó: Getty Images