Hagyományos panír helyett itt a quinoabundába forgatott csirke

2020. augusztus 20.
Ezek a belül omlós csirkefalatok nem a zsemlemorzsától, hanem a quinoától lesznek istenien ropogósak!

Magyar ember feleslegesen próbálná tagadni, hogy a panírozás jó dolog, de tény, hogy az egészségtudatosság virágkorábban már kevesen hempergetik meg jó lelkiismerettel a húsokat és zöldségeket (vagy bármi mást) a jó öreg liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasában. Szerencsére vannak alternatív utak a panírozáshoz: érdemes kipróbálni például az alábbi, quinoás verziót, aminek másik előnye, hogy a bebundázott csirkefalatokat nem forró olajban, hanem testiben, zsiradék nélkül süthetjük!

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze finomliszt
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 és 1/5 tk só
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • 2 tojás
  • 2 csésze megfőtt quinoa
  • 1 kg csirkemell falatnyi darabokra vágva

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra! Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fújjuk be egy kevés olívaolajjal.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet a fűszerekkel, egy másik tálban verjük fel a tojásokat, egy harmadikba pedig öntsük bele a megfőtt quinoát.
  3. A csirkéket panírozzuk be a szokásos menetrend szerint, csak ezúttal a quinoa legyen az utolsó állomás!
  4. A csirkefalatokat 12-15 perc alatt süssük aranybarnára, félúton forgassuk meg őket. Kínáljunk hozzá különféle mártogatókat is!

PureWow
Fotó: Getty Images

Olvass tovább!