A világ legropogósabb csirkéje isteni rukkolapesztóval

2020. május 21.
Az extrán ropogós panír titka a burgonyachips, ami ráadásul sokkal különlegesebb ízt ad mint a hagyományos, zsemlemorzsás verzió. De a rukkolapesztó is megér egy misét!

Csirkét panírozni nem éppen fogyókúrás dolog, burgonyachipsszel pedig pláne, de néha tényleg érdemes megengedni magunknak, ugyanis ennél ropogósabb csirkét biztosan nem ettünk még! De a recept titkos sztárja az izgalmas ízű rukkolapesztó, amiben a rukkola jellegzetes, kesernyés ízét az édeskés, földes törökmogyoró egészíti ki! Külön, más receptekhez is érdemes felhasználni.

Hozzávalók:

  • 1 és fél csésze friss rukkola
  • 1/2 csésze friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma, durvára vágva
  • 1/4 csésze plusz 2 ek. pirított törökmogyoró, durvára vágva
  • 3/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 csésze finomliszt
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • 1/4 csésze zsíros tej
  • 1 és fél csésze jó minőségű burgonyachips, összezúzva
  • 3/4 tk. cayenne bors
  • 4 szelet csirkemell filé
  • 8 szelet friss mozzarella

Elkészítés:

  1. A pesztóhoz aprítógépben keverjük össze a rukkolát, a petrezselymet, a fokhagymát, a törökmogyorót és a parmezánt, ízesítsük kevés sóval. Adjunk hozzá fokozatosan olívaolajat, míg el nem érjük a kívánt állagot.
  2. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A panírozáshoz készítsünk elő 3 tányért: az elsőbe szórjunk lisztet, ízesítsük sóval. A másodikba öntsünk tejet, a harmadikba pedig szórjuk bele az összetört chipset – adjunk hozzá sót, cayenne borsot és egy kanál lisztet.
  3. A csirkemelleket ízesítsük sóval és borssal, majd panírozzuk be őket (liszt-tej-chips sorrendet követve). Süssük őket aranybarnára kb. 20 perc alatt.
  4. A csirkemellekre helyezzünk 2-2 szelet mozzarellát, és toljuk vissza a sütőbe úgy 4 percre, míg a sajt megolvad. Friss pesztóval megkenve tálaljuk.

PureWow