Ne gondoljuk, hogy nincs már mit kipróbálnunk, ha túlvagyunk a habos kávén és a műalkotásnak beillő lepénykenyéren. Szerencsére a közösségi oldalak végtelen tárházat jelentenek édes és krémes, puha és könnyed finomságokból, melyek természetesen kellően extrém módon néznek ki ahhoz, hogy feltehessük az Instagramunkra vagy a TikTok-ra. A felhőkenyér pont ilyen, nem csoda, hogy szélviharként söpör végig az interneten.
A felhőkenyér nem más, mint egy lágyra megsütött habcsók, némileg új arculattal és rengeteg szín- és formaváltozattal, melyekben az az egy közös, hogy hihetetlenül habosak.
Napról napra többen osztják meg saját felhőkenyerüket az Instagramon, így könnyen találhatunk olyan videót, amiből kiderül, hogyan készíthetjük el mi is. A recept végtelenül egyszerű, nem igényel sok hozzávalót. Tojásfehérje, cukor, kukoricakeményítő és az ízlésünknek megfelelő ételszínezék kell csupán hozzá. A Pavlova-torta, a vattacukor és a madártej rajongóinak valószínűleg kötelező édesség a felhőkenyér is.
Olvastad már?
Szintet lépett a dalgona kávé: ezúttal egy kis alkoholra öntve hódít
A karantén alatt nagy valószínűséggel mi is nekiálltunk habverővel felverni az instant kávét, hogy olyan krémes és sűrű masszát kapjunk, amit utána egy pohár jeges tejre tudunk kanalazni, és begyűjteni érte az elismerő Instagram-lájkokat. Azonban a dalgona kávé csak a bemelegítés volt, az igazi nagyágyú most jön!Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Instagram