Csipegetnél valamit home office-ban? Ezeket a egészséges opciókat próbáld ki!

2020. november 17.
Pontosan tudjuk, mennyire nehéz nem nassolgatni ülőmunka végzése közben. Már az irodában is küzdöttük a nasikkal bevitt extrakalóriák ellen, otthon pedig még nehezebb ellenállni a csábításnak. A legjobb, ha nem kísértjük a sorsot, és csak egészséges csipegetnivalót tartuk otthon. Hogy mik lehetnek ezek? Mutatjuk! 

Viszlát, kekszek, ropik és chipsek! Új karanténidők járnak, itt az ideje, hogy a nassolási szokásainkat is konszolidáljuk egy kicsit. Ha nem is a hét minden napján, de azért néha vessük be a következő egészségesebb snack alternatívákat otthoni dolgozás közben.

1. Energiagolyók

Végtelenül variálható, hozzáadott cukrokat nem tartalmaz, és még a gyerekeket is lenyűgözi, mi az? Naná, hogy az energiagolyó! Az alapja mindig valami magvaj (mandula, földimogyoró), aszalvány (barack, szilva, mazsola, datolya, füge) némi csonthéjas és nyers, reszelt gyümölcs, eseteleg egy kis fűszer – ezekből kell egyszerűen nyers golyókat gyúrni, majd falatozni belőle az online meetingek alatt…

2. Gyümölcs dip

Vágjunk fel gyümölcsöket (alma, körte, narancs) vékony szeletekre, készítsünk hozzá édes dipet, és kész is a gourmet, de egészséges nasi! A dip lehet olvasztott étcsoki, juharszirup vagy éppen mogyorókrém is, mindenhogy nagyon finom lesz a végeredmény. Persze arra azért ügyeljünk, hogy minél kevesebb hozzáadott cukrot és édesítőszert tartalmazzon a mártogatós egy-egy alapanyaga.

3. Sült hüvelyesek

A chipsek legizgalmasabb alternatívái a sütőben pirított hüvelyesek. Fogjunk egy konzerv lecsepegtetett hüvelyest, például csicseriborsót vagy fekete babot, forgassuk meg olívaolajban és sós-fűszeres keverékben, majd terítsük sütőpapírra, és süssük addig, míg ropogós nem lesz kívülről. Isteni home office-ban csipegetéshez, de akár saláták tetejére is pakolhatunk belőle a növényi fehérjéért!

Olvass tovább!