Ropogós-krémes bagett
Krémsajtos, spenótos és articsókás finomság összesütve, hogy kívül ellenállhatatlanul ropogjon, belül viszont puha és folyós maradjon – isteni ebéd, ha csak néhány szabad percünk és egy bagettünk van!
Maradékmentő luxusszendvics
Portó város egyik büszkesége a francesinha, ami egy igen érdekes fogás: két szelet kenyér közé tesznek egy steaket, egy darabokba vágott sült kolbászt, meg egy nyerset is, némi mortadellát vagy sonkát, az egészet sajtba bugyolálják, megsütik sütőben, rátesznek egy tükörtojást, majd leöntik egy gravyszerű mártással.
Tökös ebéd
Maradék tök, nyúlós sajt, némi rukkola és jó kenyér: körülbelül ennyi kell Nemes Nóra egyik kedvenc őszi–téli fogásához, ami időszűkében simán beillik ebédnek is, ráadásul még egészséges összetevők is a tányérunkra kerülnek annak ellenére, hogy szendvicsről van szó!
Laktató fogás növényi alapokon
Ki ne hallotta volna már legalább egyszer valakitől azt, hogy a vegánok csak füvet esznek? Sokan azért utasítják el a növényi alapú ételeket, mert ízetlennek, tápanyagszegénynek tartják. Itt a bizonyíték, hogy ez az állítás nem állja meg a helyét.
Szovjet trash
Az alap zapiekanki jó szovjet értékekhez ételekhez híven egyszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető. Bagett, gombakrém, sajt, ketchup, ennyi kell csak hozzá. Maga az elnevezés a lengyel zapiekać igéből származik, ami nagyjából annyit jelent, „ropogósra sütni”, így pedig mindenféle sült egytálételre használják.
Fotó: Getty Images