Mézes fogások a sült répától a krémesig, amik édesebbé teszik a borongós téli napokat

2021. január 24.
A karácsony elmúltával nem kell elfelejtenünk a mézes ételeket! Íme két sós főétel, aminek szuperül áll a méz, illetve két klasszikus desszert és egy italcsoda, ami kicsit visszahozza az ünnepi hangulatot.

Édes és csípős egyszerre

A répa természetes édességéhez nagyon jól áll egy kis méz, a gazdag, telt ízű harissza paszta pedig segít, hogy ne legyen émelyítő a végeredmény. Hűs görög joghurttal tálalva egészen tökéletes!

Mindenki kedvence

László Kriszta volt főszerkesztőnk annyi rafinériát visz a klasszikus étel elkészítésébe, hogy előtte való este fokhagymás-tejes pácba teszi a kisebb szeletekre vágott csirkemelleket. A hús megpuhul, és magába szívja a fokhagyma ízét.

Békebeli finomság

A mézes krémes igazi ünnepi sütemény, de azért simán elkészíthetjük januárban is! Egy jó mézes krémesnek napok kellenek ahhoz, hogy az ízek igazán összeérjenek, és a tészta is tökéletesen puha legyen, ám megéri kivárni azt a pár napot.

Apró fűszeres gombok

Szuperegyszerű aprósüti, ami még tartalmazza nyomokban a karácsony érzését, de azért simán téli finomságnak is tökéletes egy bögre forró teával vagy kávéval kísérve, ahogyan azt a skandinávok is csinálják!

Folyékony desszert

Mézeskalácsízű koktéllal nosztalgiázunk januárban. Az ital édesítéséhez használhatunk barna cukor helyett mézet vagy agavészirupot is, a hatás mindenképpen a klasszikus karácsonyi sütihez fog hasonlítani!

Fotó: Getty Images