Mézes fogások a sült répától a krémesig, amik édesebbé teszik a borongós téli napokat
A karácsony elmúltával nem kell elfelejtenünk a mézes ételeket! Íme két sós főétel, aminek szuperül áll a méz, illetve két klasszikus desszert és egy italcsoda, ami kicsit visszahozza az ünnepi hangulatot.
Édes és csípős egyszerre
A répa természetes édességéhez nagyon jól áll egy kis méz, a gazdag, telt ízű harissza paszta pedig segít, hogy ne legyen émelyítő a végeredmény. Hűs görög joghurttal tálalva egészen tökéletes!
Csípős-mézes sült répa
Az alábbi recept tökéletes könnyű köretnek vagy izgalmas vendégváró finomságnak is. Nagyon gyorsan elkészül és csodálatosan mutat!
Mindenki kedvence
László Kriszta volt főszerkesztőnk annyi rafinériát visz a klasszikus étel elkészítésébe, hogy előtte való este fokhagymás-tejes pácba teszi a kisebb szeletekre vágott csirkemelleket. A hús megpuhul, és magába szívja a fokhagyma ízét.
Napi receptsztori: tejszínes mézes-mustáros csirkemell rizibizivel
Főszerkesztőnk, László Krisztina elhatározta, hogy a megváltozott időkben élménnyé teszi a főzést, és a nap fénypontjává varázsolja a közös étkezéseket a családtagjaival.
Békebeli finomság
A mézes krémes igazi ünnepi sütemény, de azért simán elkészíthetjük januárban is! Egy jó mézes krémesnek napok kellenek ahhoz, hogy az ízek igazán összeérjenek, és a tészta is tökéletesen puha legyen, ám megéri kivárni azt a pár napot.
Így készül a tökéletes mézes krémes
Indul a karácsonyi sütidömping, a következő hetekben igyekszünk tippeket adni nektek a tökéletes desszertek elkészítéséhez. Szeretnéd megsütni a legjobb mézes krémest? Akkor most jól figyelj! A Nosalty receptjét hoztuk el nektek.
Apró fűszeres gombok
Szuperegyszerű aprósüti, ami még tartalmazza nyomokban a karácsony érzését, de azért simán téli finomságnak is tökéletes egy bögre forró teával vagy kávéval kísérve, ahogyan azt a skandinávok is csinálják!
Nem piskóta: a mézes pogácsa receptje
Emlékeztek a Julie & Julia – Két nő, egy recept című filmre? Kolléganőnk nem egy híres konyhaművész, hanem a nagymamája kedvelt és bevált sütireceptjeinek elkészítésére vállalkozott.
Folyékony desszert
Mézeskalácsízű koktéllal nosztalgiázunk januárban. Az ital édesítéséhez használhatunk barna cukor helyett mézet vagy agavészirupot is, a hatás mindenképpen a klasszikus karácsonyi sütihez fog hasonlítani!
Mézeskalács koktél: idén isszuk a desszertet
Azoknak is jól jöhet, akik szeretnének kevesebb cukor- és kalóriabevitellel nassolni egy kicsit az ünnepek alatt.
Fotó: Getty Images