Kalóriaszegény saláta
Kalóriában szegény, ám rostokban annál gazdagabb a káposzta. Serkenti az emésztést, gyorsítja a béltartalom kiürülését, tisztítja a szervezetet, és javítja az ellenálló képességét. Jó méregtelenítő, a benne lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően segíti az agy és az idegrendszer működését, így mindenképpen érdemes nyersen is fogyasztani, például így!
Karcsúsító ételek a strandszezon előtt: friss, nyers káposztasaláta
Karantén idején az evés sokunk legfőbb szenvedélyévé, az ételek elkészítése pedig kreativitásunk kiélésének egyik eszközévé vált. A következő napokban egészséges, ízletes, ugyanakkor kalóriaszegény ételek receptjét osztjuk meg veletek, amelyek nemcsak karcsúsítanak, de jókedvre is derítenek. Ráadásul percek alatt elkészíthetőek. Megálmodójuk Zséli Szilvia, a FoRest For Life életmódház tanácsadója.Káposztából pesztó?
Az alábbi receptben két fantasztikus komponens sűrűsödik: az egyik az édes, karakteres ízű sütőtök, ami önmagában az ősz megtestesítője, a másik pedig a különleges káposztapesztó! Pesztót szinte mindenből lehet készíteni, ezért jobb is, ha nem ragadunk le a klasszikus fenyőmagos-bazsalikomos zöld változatnál!
Mazsolás-metás csavarral
A tél utolsó heteiben már alig bír magával az ember, ha a napfény és a friss hozzávalók hiánya kerül szóba. Mi legszívesebben egy tengerparti nyaralásra és egy üdítően színes salátára neveznénk be. Ha mindez most épp nem aktuális, akkor is vigasztalódhatunk zöldfűszerekkel, és a szezon egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldségével, a fejes káposztával.
Töltött káposzta – kétszer
Már elég távoli a karácsonyi töltött káposzta emléke ahhoz, hogy ismét nekiálljuk egy jó adag elkészítésének! Nemes Nóra két verziót hoz, a szabolcsi paradicsomosat és a kolozsvári töltött káposzta receptjét. Persze ahány ház, annyi töltött káposzta, de ezekből a receptekből azért nagyon is érdemes inspirálódni.