Italkóstoló Zoomon? Szakemberek mutatják meg, hogyan iszogassunk otthon!

2021. március 05.
Habár már az idejét sem tudjuk, mikor ültünk be utoljára kedvenc bárunkba, hogy a barátainkkal kibeszéljük a hét történéseit és koccintsunk az elért eredményeinkre, a közösen eltöltött órákról és a jó társaságról nem feltétlenül kell lemondani még a pandémia alatt sem. Elég hozzá egy kis kreativitás, és máris bárt varázsolhatunk az otthonunkba, hiszen a fizikai távolság és a korlátozott lehetőségek új, szokatlan, de annál szórakoztatóbb megoldásokat hoztak az életünkbe. Íme néhány tipp, hogy hogyan szervezzünk italkóstolót, amíg nem nyitnak újra a vendéglátóhelyek!

A bárok és éttermek látogatása helyett egyre gyakoribbak az otthoni környezetben családi, vagy baráti körben megtartott összejövetelek (akár Zoomon keresztül is). Az ilyen alkalmakat még különlegesebbé tehetjük, ha a szokásos beszélgetés-iszogatás kombót kóstolóval dobjuk fel. Valósítsd meg otthonodban a Bar at Home koncepciót: ráadásul, ha követed a következő lépéseket, garantáltan te leszel a társaság sztárja! 

Bar at Home

A korábban megszokott életvitelünk, szórakozásunk klasszikus formái eltűntek, ezzel együtt a kikapcsolódás egyéb módjai kerültek előtérbe. A lényeg azonban nem változott: a szuper társaság és a kiváló italok továbbra is a hagyományos bárhangulatot idézik, még akkor is, ha a helyszín időközben a saját nappalid lett.

whisky-italbar-otthon

Első lépés: a jó italválasztás

Az első és legfontosabb lépés a megfelelő italok kiválasztása. Érdemes olyan termékeket válogatni, amelyek megbízható, magas minőségű márkák italai, így garantáltan nem ér minket (és vendégeinket sem) csalódás. A minőségen túl a könnyen variálhatóság is praktikus szempont, hiszen amellett, hogy magában kínáljuk az adott italt, plusz pont, ha akár koktélként is elkészíthető alkoholról van szó. Persze kóstolni sok mindent lehet: bort, gint vagy akár pezsgőt is, de sokak nagy kedvence a whisky.

Második lépés: alakíts a környezeten is

A megfelelő ital kiválasztása után engedd el a fantáziád és tervezd meg, milyen számodra a tökéletes bár. Teremts igazi kóstoló hangulatot, hangold össze a fényeket és készíts playlistet, amit a társaság többi tagja személyesen vagy online is hallgathat. Bár a kóstolót nem egy szórakozóhelyen tartjátok, azért a dress code sem elhanyagolható, hiszen ki látott már tréningruhás italkóstolót. Adjátok meg a módját és öltözzetek az alkalomnak megfelelően.

Harmadik lépés: jöhet a kóstolás

Bár nem lehet mindenki italszakértő, némi utánajárással azért szakszerű italkóstolást is tarthattok, ha a legfontosabb alapszabályokat szem előtt tartjátok. Ezek közül az első és legfontosabb, hogy kóstolás közben minden érzékszervünkkel az adott italt vizsgáljuk, próbálva minél több információt gyűjteni róla. És hogy milyen információkra érdemes figyelni? A bűvös négyes a szín, a szerkezet, az illat és az ízvilág.

Az alkoholokat természetesen nem csak tisztán lehetséges fogyasztani. Néhány egyszerű alapanyaggal és kis kreativitással olyan izgalmas italok készíthetők otthon, mint az Old Fashioned, a Whisky Sour vagy az egyszerű, de nagyszerű Whisky Highball.

Forrás: Glenmorangie Fotó: Unspash

Olvass tovább!