Jane Fonda a TikTok-on folytatja a klímatüntetést

2020. április 04.
Jane Fonda a koronavírus miatti izoláció alatt sem pihen. Csatlakozott a TikTok-hoz, ahol megidézte ikonikus fitneszvideóit, hogy ezzel folytassa harcát a klímavédelemért.

A 82 éves színésznő vicces videót tett közzé az egyre népszerűbb közösségi oldalon, a TikTokon. Jane Fonda az 1980-as években a filmszerepei mellett fitneszvideóival vált híressé. Ezek hangulatát idézte meg a színésznő a nemes cél, a klímavédelem érdekében.

A videóban Jane Fonda sötét leggingsben és piros pólóban (emlékeztetve mindenkit a washingtoni klímatüntetéseken viselt piros kabátjára) fekszik egy jógamatracon. „Felidézem a Jane Fonda-fitneszt az otthoni visszavonultság alatt” – mondta a színésznő a felvételen, miközben lábemeléseket végez. Majd egy váltás után már jól ismert vörös kabátját viseli Fonda.

„Tudjátok mit? Túl sok, az izmainkat dolgoztató videó van már az interneten és a tévében. Amire valójában kérlek, hogy a bolygónk érdekében dolgozz velem. A klímaválság továbbra is valóság. Akár a kanapédon vagy a jógamatracodon, de csatlakozol hozzám a virtuális tüntetésen?” – tette fel a kérdést követőinek Jane Fonda.

A színésznő ugyanis az interneten keresztül folytatja a Greenpeace USA-val együtt a Fire Drill Friday tüntetéssorozatot, amelynek pénteki washingtoni eseményein az elmúlt hónapokban rendszeresen letartóztatták Fondát.

Jane Fonda híres barátai közül nagyon sokan csatlakoztak már hozzá, és bátorították rajongóikat Instagram-videókban. Chelsea Handler, Piper Perabo, Alyssa Milano, Marisa Tomei és Norman Lear is jelezte már támogatását.

Olvastad már?

Forrás: People
Fotó: Getty Images