Melyik magyar megyében sütötték a legtöbb süteményt?

2021. április 11.
A Nosalty szerkesztősége idén is megnézte, mit eszik az ország húsvétkor. Ez alapján Budapesten a legtöbben tojásból főztek, a sonkakirály idén is Heves megye lett, és a legtöbb édesszájú az ország keleti csücskében, Szabolcs megyében volt.

2021-ben legtöbben a húsvéti sonka titkait kutatták, ezzel megelőzve a kaszinótojás és fonott, foszlós kalácsrecepteket is. A kalácssütés Vas megyében volt a legnépszerűbb, a húsvéti receptkeresések 26%-a innen érkezett. Ezzel szemben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében inkább sütit sütöttek, méghozzá annyian, hogy ezzel a tavalyi győztes Nógrád megyét is sikerült letaszítaniuk a trónról. Nógrád megye sonkafőzésben is második helyre szorult a győztes Heves megye után. Budapesten a tojásos ételek receptjei voltak a legkeresettebbek, de országszerte nagyon népszerűek voltak a kalácsfonási technikákat és a sonkafőzési trükköket bemutató ajánlók is.

nosalty_husvet_2021„Sajnos a pandémia miatt idén húsvétkor is elmaradt a nagy vendégvárás és csak szűk körben ünnepelt az ország. Ez azonban nem jelentette azt, hogy a nem vágytak volna az emberek finom falatokra és hagyományos húsvéti fogásokra. Ezt bizonyítja az is, hogy a Nosalty nagypénteki és a szombati egyedi látogatószáma is átlépte az 500.000-es határt, az oldalletöltés pedig a 1,5M-t – mondta Krankovics Béla, a Nosalty digitális lapigazgatója. – Ezért is érezzük fontosnak, hogy a húsvét utáni időszakban fő fókuszba a közösség kerüljön, így egyszerűsített receptfeltöltéssel, receptversennyel is várunk mindenkit, aki megosztaná az országgal a legkedvesebb receptjeit.”

TOP 5 recept, amit a legtöbben kerestek

  1. Kaszinótojás
  2. Foszlós kalács húsvéti sonkához
  3. Fonott kalács
  4. Húsvéti sonka
  5. Alap tojáskrém

TOP 4 kategória

  1. Kelt tészta/kalács
  2. Tapasz/sonkatekercs
  3. Édes süti/tiramisu
  4. Tapasz/töltött tojás

Olvass tovább!