Múlt héten láthattátok, hogyan készül a melengetően fűszeres mexikói kedvenc, a chili con carne, előtte pedig a mennyeien ragacsos oldalas volt terítéken. Forgács Timi ezúttal egy elegáns, kifinomult lazacos fogást hozott nektek.
Hozzávalók a brokkolipüréhez:
1 közepes fej brokkoli
1 ek. olívaolaj
150 g teavaj
só, bors
Lazachoz:
100 g lazac
A páchoz: 2 ek. olívaolaj, 2 ek. méz, fél citrom vagy lime leve, chili, só, bors és egy gerezd zúzott fokhagyma
Zöldborsmártás:
egy zacskó zöldbors
2 dl főzőtejszín
2 ek. barna cukor
2 ek. dijoni mustár
Elkészítés:
A brokkolit forrásban lévő sós vízben megfőzzük (lehet bele tenni egy kis friss élesztőt, és akkor nem puffaszt fel). Ha megfőtt, turmixgépbe tesszük, és olívaolajjal, teavajjal összeturmixoljuk, és megfűszerezzük. A lazac szeleteket besózzuk, és egy sütőpapíron meggrillezzük minden oldalán 3-3 percig, közben a páccal kenegetjük.
A zöldborsot összetörjük mozsárban, majd egy evőkanál olívaolajon kipattogtatjuk. Ezután tegyük rá a barnacukrot és a dijoni mustárt, jól keverjük el, és öntsük fel főzőtejszínnel. Még egy alapos keverés, és kész is van. Hidegen és melegen is isteni.
Jó étvágyat!
Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)
Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!
Az Instagramon pedig ITT követheted!