Ez a kávé illik hozzád a csillagjegyed alapján

2021. január 21.
Van, aki szereti, van, aki gyűlöli. Vannak, akiknek csak egy jó móka, míg mások függnek tőle. Nem, most nem a horoszkópról van szó, hanem a kávéról. De miért ne nézhetnénk meg, mit javasol a csillagjegyünk, melyik kávétípus illik hozzánk a legjobban?

Ha még nem találtuk meg a kávéivásnak a hozzánk leginkább passzoló formáját, érdemes körülnéznünk a csillagjegyünk tájékán, hátha ihletet meríthetünk, és rájövünk, hogy a kapucsínónál sokkal jobban szeretjük a sima eszpresszót.

kave-csillagjegy-horoszkop

Kos (március 21. – április 20.): dalgona kávé

A csillagjegy szülöttei biztosan lépést tartanak a trendekkel, így tisztában vannak vele, mi is a dalgona kávé. Mivel a Kosok számára az innovációk és az újdonságok nagyon fontosak, így ha eddig nem próbálták, ideje kezükbe venni a habverőt, és elkészíteni ezt a krémes és habos kávéváltozatot.

Bika (április 21. – május 21.): eszpresszó

Számos kávétípus alapja az eszpresszó, a Bikák pedig igazi kreatív gondolkodók. Rengeteg módja van egy ilyen látszólag egyszerű kávé elkészítésének is, mint az eszpresszó, évről évre újabb és újabb módszerek bukkannak fel. Azonban ahogy a Bikák, úgy az eszpresszó ereje is állandó. Mivel nagyon fontos az íz és az aroma a csillagjegy szülöttei számára, ez a kávé elkészítésének legmegfelelőbb módja számukra, amivel garantáltan megkapják a szükséges energiát a napjukhoz.

Ikrek (május 22. – június 21.): kotyogóssal főzött eszpresszó

Az Ikrek személyisége kifinomult és lágy, ahogy a kotyógóssal főzött eszpresszóé. Sok ember számára túl régimódi lehet a kávéfőzésnek ez a módja, esetleg túl bonyolultnak tűnhet, ám a kávé darálása és betöltése felfogható egyfajta reggeli meditációnak is. Ráadásul az alumínium kávéfőző, mivel gyorsan alkalmazkodik a tűzhely hőjének változásaihoz, lehetővé teszi, hogy váltogassák a lefőzött kávé karakterét és erősségét a csillagjegy szülöttei.

Rák (június 22. – július 22.): cold brew

A cold brew kávé úgy készül, hogy hideg vízben áztatják órákon át az őrölt kávét, majd leszűrik. Ez az egyik legerősebb, koffeinben leggazdagabb kávétípus, ami tökéletes a türelmes és otthon ülő Rákoknak, hiszen így mindig lehet a hűtőszekrényükben a kedvenc kávéitalukból.

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.): jegeskávé

A csillagjegy szülötteit általában nagylelkű, ám figyelemre éhes személyiségnek tartják, akik nem elégszenek meg a legegyszerűbb változattal semmiből, így a kávéból sem. Az Oroszlánokhoz legjobban a cold brew kávéból, tejből és jégből kevert jegeskávé illik, amely pont olyan vibráló és energikus, mint a csillagjegy szülöttei.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.): filteres kávé

A Szüzek szeretik a szofisztikált, precíz megoldásokat. Mivel praktikus, logikus gondolkodású, elemző emberek, így azt a kávéfőzési módszert kedvelik legjobban, amelyik a leggyorsabb, ám egyben az egyik legfinomabb kávét eredményezi, hiszen így sokkal hatékonyabb lehet például a reggeli készülődés. A filteres kávéfőzés ennek minden ízében megfelel: gyors, hiszen csak a forró vizet kell lassan ráönteni a filterbe helyezett őrölt kávéra, ugyanakkor precízen beállíthatják az elkészítés paramétereit úgy a csillagjegy szülöttei, hogy számukra a legtökéletesebb legyen a végeredmény.

Mérleg (szeptember 23. – október 23.): 50/50 tejeskávé

A kiegyensúlyozottságra, harmóniára törekvő Mérlegek számára a fele részben tejet, fele részben eszpresszót tartalmazó tejeskávé a legmegfelelőbb kávétípus. Így nemcsak létrejön a csillagjegy szülöttei számára oly fontos egyensúly a két összetevő között, de a tejeskávé pont olyan finom és gyengéd, mint a Mérlegek.

Olvastad már?

Skorpió (október 24. – november 22.): french press

A french press, azaz a dugattyús kávéfőzővel való kávékészítés nagyon hasonlít a cold brew módszeréhez, ám jelentősen gyorsabb. Az olyan ambiciózus és erős csillagjegynek, mint amilyen a Skorpió, szükségük is van erre a lendületre és gyorsaságra, hiszen nem szeretnek órákat várni.

Nyilas (november 23. – december 21.): mokka

A csillagjegy szülöttei pozitív gondolkodásúak és roppant extrovertált emberek. Mivel a mokka egyik fő összetevője a csokoládé, ez a tökéletes ital a kalandvágyó és minden jóban bármikor részt vevő Nyilasok számára. A mokkában ráadásul nem csak csokoládé van az eszpresszón kívül: tej és néha még tejszínhab is fokozza az élvezeteket.

Bak (december 22. – január 20.): pour over

A gondosan, kézi forrázással készített, friss kávé a kávéfőzés magasfokának számít, a csillagjegy szülöttei pedig szeretnek a legjobbak lenni mindenben. A pour over kávéfőzés a hagyományok, szokások nagy tisztelőjének számító Bakok számára azért is remek választás, mert tartogat olyan kihívásokat, amelyekben fejlődhetnek, folyamatosan tanulhatnak, ami szintén fontos a csillagjegy szülöttei számára.

Vízöntő (január 21. – február 19.): instant kávé

Az instant kávé egyszerű, gyors, tudjuk, mire számíthatunk tőle. Egy szóval tökéletes a Vízöntők számára, hiszen nem vesz el sok időt attól, hogy az élet fontos dolgaival foglalkozzanak. Mivel a csillagjegy szülöttei számos pluszfeladatot vállalnak mások segítésére, gyakran vannak úton, így olyan kávétípus számukra a legjobb választás, amely mindig kéznél van, és bárhova magukkal vihetik.

Halak (február 20. – március 20.): latte

A csillagjegy szülöttei rendkívül érzékeny, gyengéd emberek, erős empátiával fordulnak mások felé. Azért népszerű a Halak között a latte, mert roppant kiegyensúlyozott, cseppet sem erőszakos és gyönyörű, művészi rajzokat lehet készíteni a tejhabra, amivel szívesen domborítják ki művészi vénájukat a csillagjegy szülöttei.

Forrás: Wakacoffe Fotó: Unsplash

Olvass tovább!