Nem csak pite: málnás-gránátalmás pavlova

2021. június 12.
Habos is, gyümölcsös is – egy igazán különleges tortacsoda a nyár kezdetére. A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi elárulja nektek, ő hogyan készíti málnás és gránátalmás verzióban.

Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi elárulta már nektek kedvenc medvehagymás pogácsájának receptjét, de az áfonya is volt már főszereplő. Most a málna és a gránátalma kerül sorra.

Málnás-gránátalmás pavlova

Hozzávalók:

6 db szobahőmérsékletű tojásfehérje
300 g porcukor
1 db gránátalma
2 marék fagyasztott málna
2-3 ek. kristálycukor
2 dl tejszín
1 nagy ek. görög joghurt
1 nagy ek. mascarpone
1 db vaníliarúd
½ db citrom leve

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű tojásfehérjékből közepesen kemény habot verünk. Majd hozzáadjuk kanalanként a porcukrot, és szép kemény, fényes habot verünk belőle (ez akár 10 percig is eltarthat). Tehetünk hozzá egy teáskanál ecetet, hogy fényesebb legyen. Egy sütőpapírra ráhalmozzuk a tojásfehérjét, és megformázzuk –úgy, hogy a közepében egy kis mélyedést hagyunk. 150 fokos sütőben 50 perc alatt megsütjük (megszikkasztjuk), majd hagyjuk kihűlni (akkor szép, ha néhol berepedezik).

Egy kisebb edényben feltesszük főni a málnát, a gránátalmamagokat és a cukrot (vagy eritritet). Akkor van kész, ha szép sűrű gyümölcsszirupot kaptunk, ekkor átszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, majd elkeverjük benne a joghurtot, mascarponét, a vaníliarúd kikapart magjait, a citrom levét, és majdnem az összes gyümölcsszirupot. A krémmel megkenjük a kihűlt pavlovát, majd rácsorgatjuk a maradék gyümölcsszirupot, és a maradék gránátalmával díszítjük.

Jó étvágyat!

Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)

Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!

Az Instagramon pedig ITT követheted!

Olvass tovább!