Nem csak pite: chilis-gyömbéres répakrémleves

2021. június 19.
Pikáns fűszerek teszik igazán izgalmassá ezt a levest, amit végül gránátalma és a kecskesajt bolondít meg. Forgács Timi ezúttal egy nagyon különleges répalevest mutat!

A pazar desszertek után Forgács Timi, a Nem csak pite Instagram-oldal szerzője most egy gazdag, fűszeres levest hozott nektek: laktató nyári ebédnek is tökéletes ez a kókusztejes répaleves, ami kecskesajttal és gránátalmával lesz teljes!

leves-recept-sargarepa-granatalma-kecskesajt

Hozzávalók: 

1 csokor újhagyma
0,5 kg sárgarépa
0,5 kg burgonya
kb 1 l zöldségalaplé

bors
chili
2 cm reszelt gyömbér
kókusztej
gránátalma
kecskesajt
petrezselyem (vagy koriander)

Elkészítése

A csokor újhagymát felkarikázunk, majd megpároljuk egy kevés olívaolajon. A répát és a burgonyát megpucoljuk, és mehet a hagyma melll. Ha kicsit lepirítottuk, zöldségalaplével felöntjük – annyival körülbelül, hogy ellepje a zöldséget és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, 2 cm-es vastagságú gyömbért lereszelünk és beletesszük, majd chilivel ízesítjük. Ha a zöldségek megpuhultak, leturmixoljuk és felöntjük kókusztejjel. Tálalásnál gránátalmával, kecskesajttal és petrezselyemmel is megbolondíthatjuk, aki pedig szereti a petrezselyem helyett koriandert is használhat.

Jó étvágyat! 

Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)

Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!

Az Instagramon pedig ITT követheted!

Olvass tovább!


Kapcsolódó