5 nyári, édes fogás, amiben a túró a főszereplő

2021. július 16.
A külhoni magyarok egyik legnagyobb szívfájdalma, hogy nem kapható a világ minden pontján túró – és persze Túró Rudi. Abszolút megértjük őket, hiszen a túró sós vagy édes irányba is elvihető, tökéletes tízóraikhoz, uzsonnákhoz, ráadásul számos diétás receptben is megállja a helyét, hiszen magas fehérjetartalmához alacsony zsírtartalom párosul. Az alábbi öt recepttel biztosan kibekkelhetjük az édesség utáni sóvárgásunkat!

Áfonyával bolondítva

Zabkeksz alap, finom túrós krém és a „hab a tortán”: az áfonya! Nyári, könnyű, isteni finom fogás szülinapokra, kerti partikra, vagy csak jobbá tenni a munkás hétköznap délutánokat…

Túró Rudi tortába öntve

A torta alapja egy kakaós linzertészta, amit tortaformában sütünk meg. Ebbe kerül az édes-krémes, picit savanykás túrótöltelék, aminek a jól kezelhető és vágható állagát egy kis zselatinnal érjük el. A torta tetejét egy dermedős csokimázzal zárjuk le, és csokoládéforgácsokkal díszítjük.

Stájer kedvenc

A stíriai metélt ízben nagyonis hajaz a mi (édesen fogyasztott) túrós tésztánkra, annyi különbséggel, hogy itt a túró már magába a tésztába van belegyúrva, így sokkal teltebb és gazdagabb a végeredmény.

Nyári piskótacsoda

Az alábbi recept nagyszerű alap egy isteni, kerti partikra és kirándulásokra is ideális sütihez, ráadásul a nyár bármelyik gyümölcsét használhatjuk hozzá. Az eper helyett kipróbálhatjátok meggyel, kajszibarackkal vagy akár ribizlivel is.

Egyszerű, de nagyszerű

Van, amikor a legegyszerűbb recept a legjobb: így van ez a túrógombóc esetében is. Klasszikus, nagyon túrós, nagyon finom illatú a frissen pirított morzsától és a citromhéjtól – hmmm!