Az avokádós toastnak leáldozóban? A TikTok menővé tette a ricottás toastot

2021. július 17.
Az avokádónak ugyan hatalmas az ökolábnyoma, egészséges zsírjai, egészségügyi hatásai – na meg persze az isteni íze miatt sokak reggelijének elmaradhatatlan része. A trónról azonban a TikToknak köszönhetően kezdi leszorítani a ricottás toast!

Sült fetás tészta, négyfeltétes tortilla, tésztachips air fryerben, most pedig a ricottás toast: a TikTok gasztrovonalának diadalmenete folytatódik. Nincs mese, ez az app hatással van az egész gasztrovilágra, amit egyáltalán nem is bánunk, ugyanis jobbnál jobb fogásokat tesz közismertté az app.

A ricottás toast az új avokádós toast – mondják a TikTok gasztrogurui. Mi pedig abszolút megyünk a trenddel, hiszen a ricotta egy proteinben gazdag, könnyen kenhető olasz tejtermék, ami szuperül variálható, szinte bármit pakolhatunk a tetejére – és biztos az ízorgia!

ricotta-toast

Először is érdemes a kenyeret (a guruk szerint a kenyér egyébként legyen inkább kovászos, savanyúbb fajta) lepirítani a „felöltöztetés” előtt, így isteni kontrasztot fogunk érezni a szánkban a krémes ricotta és a roppanós kovászos kenyér között.

Aztán: ha sós irányba mennénk, tehetünk rá lágytojást, némi borssal, esetleg mézet és bazsalikomotm vagy lesütött koktélparadicsomot és fokhagymát zöldfűszerek társaságában. És persze ott van a másik út is, az édesebb. Bogyós gyümölcsök, eper vagy füge egy kis pisztáciával és valamilyen balzsamecettel nem fog csalódást okozni!

A variációk száma végtelen, ha kiapadna a kreativitásunk kútja, pörgessük át a TikTok ricottamániásainak alkotásait!

ricotta-toast

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!