Gyors alaprecept
A panna cotta tökéletes nyári desszert, aminek az elkészítéséhez habtejszínre, tejre, vaníliarúdra, az általad megszokott édesítőre (cukorra vagy annak valamelyik helyettesítőjére) és zselatinra lesz szükséged, aminek a panna cotta a pudinghoz hasonló állagát köszönheti. Az alábbi alaprecept és három egyszerű verzió szuper kezdés lesz a műfajjal ismerkedőknek!
Keleti verzió
Az ínycsiklandóan különleges vietnámi karamellás lazac, és az édes banános palacsinta után itt egy édes, kávés desszert, a híres vietnámi kávé továbbgondolva egy kis olaszos csavarral. Egyszerre tölt fel koffeinnel és csillapítja a desszertéhséget.
Barackokkal megpakolva
A panna cotta alapja a jó minőségű, zsíros tejszín. Jelen esetben az, hogy zsíros, minimum 30 százalékot jelent. Persze dönthetünk, hogy mi a fontosabb: a kalóriák száma vagy az íz, de szerintünk nem érdemes zsírszegény verzióban készíteni!
Különleges sárgarépás alap
Régóta tudjuk, hogy a sárgarépa szuperül működik desszertekben – itt egy új bizonyíték arra, hogy a répatortán túl is érdemes répás édességekkel kísérletezni! A répa ízét a receptben a citrom és a gyömbér egészíti ki.
Őszi csoda
Karamellizált szőlővel bolondított panna cottával hangolódunk az őszre: a panna cotta még nyárias, a szőlő már őszies – nincs is tökéletesebb recept augusztusra!