Így csempéssz az ételeidbe egy kis immunerősítő kurkumát!

2021. augusztus 31.
A kurkuma igazi szuperfűszer, a keleti kultúrában régóta ismert alapanyag gyulladáscsökkentő, vírusölő és immunrendszert erősítő hatású. A kurkuma latte az utóbbi években nagy népszerűségre tett szert, azonban számos más módon is becsempészhetjük ételeinkbe és italainkba! 

1. Masszírozzuk be vele a karfiolt!

A sült zöldségek fűszerezése ezerféle lehet, a karfiolnak például izgalmas színt és ízt ad a kurkuma, akár rózsáira szedjük, akár egyben sütjük, a kurkuma szuperül fog állni neki!

2. A tofurántotta színe-lelke

A vegánok rántottájának az összetört tofu az alapja, színét viszont az élénksárga kurkuma adja! Adjunk hozzá még némi fekete sót is a tojásos ízhatásért.

kurkuma

3. Dobjuk fel a rizst!

Az indiai konyhában a rizst különböző, élénk színű fűszerekkel és fűszernövényekkel, illetve némi vajjal szoktál ízesíteni – például kurkumával.

4. Limonádéba is tökéletes

Ha unjuk már a klasszikus citromos-cukros limonádét, akkor dobjuk fel egy kis kurkumával, illetve lime-mal: frissítő és egészséges!

5. Zöldségkrémekhez

A klasszikus humuszt sokféleképpen színezhetjük, céklával rózsaszín, sült paprikával vörös, kurkumával pedig mély sárga színe lesz.

+1. Húzzuk le shotként!

Ha nem vacakolnánk sokat a napi kurkumabevitelünkkel, akkor facsarjünk ki egy kis narancsot és két citromot, keverjük össze némi kurkumával és gyömbérrel, egy csipet borssal és negyed evőkanál extraszűz olajjal, majd egy shotnyit húzzunk le belőle reggelente!

Fotó: Getty Images Forrás: Women’sHealthMagazine

Olvass tovább!