5 melengető rakottas a hirtelen jött őszre

2021. szeptember 03.
Nyári forróságból egy csettintésre ősz lett, ezzel együtt pedig a hűvös smoothie-kat és salátákat felváltják a melengető levesek és sütőben sült fogások. Ezzel az öt rakottassal nem lehet mellélőni, garantáltan őszi hangulatunk lesz tőlük!

Maradék kenyérből

Alapszabály, hogy sose dobjuk ki a kicsit már megszikkadt, kiszáradt kenyeret, mert abból még rengeteg finom és izgalmas dolog készülhet. Az olasz strata, vagy kenyérrakottas is ilyen fogás, ami egyrészt sokkal izgalmasabb, mintha sima szendvicset ennénk, ráadásul rengeteg klassz, szezonális zöldséggel lehet feldobni.

Vissza a hagyományoshoz

Néha jó visszatérni az alapokhoz! Egy finom, klasszikus rakott krumplival sosem lehet mellélőni, ráadásul vegetáriánus vagy laktózmentes verzióban is könnyedén elkészíthető.

Padlizsános-parmezános rakottas

Az Ikrek című filmben van egy jelenet, amikot Danny DeVito vacsorát készít Schwarzeneggernek – jobban mondva egy adag mirelit kaját mikróz meg neki, és mindjárt be is avatja a kilencvenes évek elejének amerikai szakácsművészetébe: a félkész rakott padlizsán titka, hogy parmezánt kell rá szórni. Íme a receptje!

Mexikó stílusban

Végülis mindegy, nem kell mindent műfaj szerint kategorizálni – legyen ez egy olyan étel, amit baromi gyorsan össze lehet dobni, valószínűleg mindenki szeretni fogja, és ha úgy tetszik, az asztalnál, ha meg úgy, akkor a tévé előtt eszitek meg. Tejföllel jól locsoljátok meg, és majd szóljatok, hogy melyik verziót választottátok!

Mediterrán timpano

Ha maradt némi maradék tésztánk, semmi pánik, lehet még belőle olasz timpano! Minden benne van, amiért egy rakottast szeretni lehet: tészta, paradicsomszósz, olasz fűszerek és valamilyen szaftos húsréteg.