2021 kedvenc háztartási gépei, amik karácsonyi ajándéknak sem utolsók

2021. december 22.
Bernáth Melinda, a Smarta bloggere összegyűjtötte, milyen háztartási gépeket használt a legtöbbet 2021-ben – inspirálódjatok ti is a listából!

Smoothie maker – a vitalitásért

nutriboost

Szinte naponta készítek valamilyen smoothie-t, amihez egy smoothie maker sokkal hatékonyabb, mint egy hagyományos kelyhes turmix. Miután 2 smoothie makert már széthasználtam, ezért pár éve nem bíztam a véletlenre, és egy nagyon masszív készülék került be a háztartásomba. Ha tudod, hogy sokat lesz használva, akkor inkább áldozz rá plusz pár ezer forintot, hogy ne kelljen 1-2 éven belül egy újabb gépet venned.

Ha pedig megvan a készülék, és receptet keresel hozzá, akkor itt a blogon és a YouTube-csatornámon is nagyon sok smoothie-receptet találsz!

AirFryer – gyors és hatékony

air fryer fritoz

Az airfryer mint termékkategória 2021-ben nagyot ment. Igaz, hogy én az első airfryeremet 6 éve vettem (és addig használtam amíg tönkre nem ment), de valahogy idén kapták fel ezt a készüléket. Nyilván az is az oka, hogy egyre több gyártó kezdett el róla kommunikálni.

Én kb. fél évet voltam airfryer nélkül, amikor az Electrolux megkeresett egy együttműködéssel. Videós formában osztottam meg 3 airfryer receptet, és a készüléket meg is tarthattam. Azóta ezt sem kímélem, heti szinten készül benne valami, de nagyon sokszor melegítésre is használom.

Szerintem, ha valaki egyszer ráérez, hogy mennyi mindenre lehet használni, akkor könnyen a kedvenc háztartási gépévé válhat.

NutraMilk – növényitej-készítő

Nutramilk-tejkeszito

Igaz, hogy ez a készülék tavalyi szerzemény, de azóta is imádom, és ez is heti szinten nyúzva van. Ezzel készítem a növényi tejeket, magvajakat, rizstejszínt, de a turmixomat is kiváltotta, és hihetetlenül krémes állagú krémlevesek kerülnek ki belőle.

A használata egyszerű, tényleg egy gombnyomásra készül a növényi tej. Tudom, az ára egy kicsit húzós, de ez egy hosszú távú befektetés lehet azoknak, akik növényi alapú étkezésben gondolkoznak.

Robotporszívó – a mindennapokhoz

xiaomi-mi-robot-porszivo

Rengeteg különböző porszívó fordult már meg a háztartásomban, és néha már porszívó-fetisiztának is érzem magam, amikor egyszerre 4-5 gép van itthon 🙂 Normál időszakban viszont csak kettő, egy vízszűrős porszívó (ami egyben takarítógép is) és egy robotporszívó.

A nagy porszívó a heti takarításkor kerül elő, a robotporszívó viszont szinte minden nap dolgozik. Hol a konyhát, hol az előszobát kell feltakarítani, és ilyenkor szuper, hogy az appal az adott helyre tudom irányítani. A mosó- és mosogatógatógép mellett nekem a robotporszívó a legnagyobb segítségem.

Konyhai robotgép – süti sütők álma

kitchenaid-karacsony

Főleg az utóbbi hetekben került elő a konyhai robotgépem, és dolgoztatom rendesen a karácsonyi sütemények gyártása során. Gondolom, nem lepődsz meg, ha erről is elárulom, hogy a sokadik robotgépem, mert az előzőek nem bírták túl sokáig a strapát.

Ráadásul ennek a gépnek a színe is egyedi, mondhatnám, hogy Smarta szín, ezért is áll nagyon közel a szívemhez. A strapabírására pedig nem lehet panaszom, bár egyszer azt hittem, hogy sikerült a motort hazavágnom, de kiderült, hogy csak a túlmelegedés elleni automatika kapcsolta le a gépet, kb. 2 óra intenzív használat után.

Szerző: Bernáth Melinda (Smarta)

Még több hasznos tippért kattints

a Smarta.hu-ra!

Olvass tovább!