Mogyoróhagymás-fetás
Egy jól összerakott saláta egyáltalán nemcsak mellékszereplője lehet az asztalnak, de ehhez az kell, hogy figyeljünk kicsit a fine dining alapvető szerkesztési szabályaira. Vagyis elsősorban a textúrák és savak egyensúlyozására. Az alábbi recept ezt mind tudja!
(Újra)töltve
Eddig talán nem jutott eszünkbe, hogy a sütőtököt töltsük meg, valószínűleg azért, mert a sütőtök édeskés íze sokaknak nem passzol a húsos töltelékhez. Az alábbi vegetáriánus verzióban azonban quinoa kerül a töltelékbe, aminek diós ízvilága nagyon jól megy a tök édességéhez.
Gorgonzolával bolondítva
Yotam Ottolenghi az új hullámos, vegetáriánus receptek legnagyobb mestere már tökéletesen bizonyította, hogy zöldségekből is lehet teljesértékű, laktató fogásokat készíteni. A gorgonzola külön pikánssá teszi a salátát, de ha valakinek ez túl intenzív íz lenne, váltson valamilyen semlegesebb sajtra!
A sütőtök és a shiitake szerelme
Sütőtök, narancshéj, gomba, füstölő serpenyő: ennyi kell egy igazán gazdag, ünnepi leveshez. Na és némi grissini, amivel még elegánsabbá tehetjük a fogást.
Aduász
A bolti leveles tészta igazi aduász: sós ételekhez és süteményekhez is bevethető, nagyon hamar elkészül, ráadásul kifejezetten praktikus kiszerelésben érkezik. Kezdő háziasszonyoknak kötelező!