Egyszerű zöldségcurry vacsorára

2022. január 06.
Ez a krémes, fűszeres zöldségcurry úgy 20 perc alatt elkészül, megfelel a másnapi maradék kritériumnak és nem marad senki éhes utána – Bernáth Melinda, a Smarta bloggere már mutatja is a receptet!

Egyre inkább hódítanak a vegán ételek, ami együtt jár azzal, hogy India ízei is egyre nagyobb szerepet kapnak akár a mindennapokban is. Elsőre egy kicsit “„élelmetes” lehet ilyeneket főzni, hiszen nem ezeken nőttünk fel, hanem a hagyományos magyar konyhán, és csak a ’90-es években kezdtünk el a nyugati és keleti világ ízeivel ismerkedni. Ahogy megtanultunk olasz paradicsomos spagettit főzni, úgy ezt is el tudjuk sajátítani, ha nyitottak vagyunk arra, hogy néha kihagyjuk az ételeinkből a húst.

Ha be akarjuk építeni az étrendünkbe ezeket a fogásokat, akkor elegendő, ha néhány alapdologgal feltöltjük a kamrát, és utána már csak a megszokott alapanyagok kellenek, mint ahogy ebben a receptben is látjátok, vagy akár a korábbi karfiolcurry vagy vegán csicseriomlett-receptekben is.

Zöldségcurry rizzsel

zoldseg-curry-recept

Hozzávalók (4 személyre):

  • 750 g fagyasztott zöldség (karfiol, brokkoli, répa) – ha van időd, hogy ezeket frissen előkészítsd, az még jobb
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 konzerv vajbab
  • 1 konzerv thai kókusztej
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 kávéskanál madras curry fűszerkeverék
  • só, bors
  • 1 lime leve
  • 1 csésze aprított friss koriander
  • 4 marék friss bébispenót
  • kurkumás rizs vagy basmati rizs

Elkészítés:

  1. A fagyasztott zöldségeket egy serpenyőben felolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk az átmosott csicseriborsó- és babkonzerveket.
  3. Felöntjük a kókusztejjel, és hozzáadjuk a fűszereket.
  4. Kb. 5-10 perc alatt készre főzzük.
  5. Amikor lezártuk alatta a hőt, hozzáadjuk a lime levét és a friss, aprított koriandert, és még egyszer megkeverjük.
  6. Tálaláskor ráhalmozunk 1 marék friss bébispenótot, rizzsel kínáljuk.

Szerző: Bernáth Melinda (Smarta)

Még több szuper receptért kattints

a Smarta.hu-ra!

Olvass tovább!