5 tésztaétel a januári elcsigázottság ellen

2022. január 14.
Isteni tésztareceptekkel mondunk nemet a téli szürkeségre! Az alábbi receptek mindegyike krémes, tápláló – igazi comfort food –, olyan, mint egy puha ölelés ételbe foglalva.

Garnélás-paradicsomos

Nem véletlenül imádja egy egész világ az olasz konyhát: kevés alapanyagból tudnak könnyen ízletes, nagyszerű és laktató ételeket készíteni. Liszt, tojás, víz, nap érlelte paradicsom, friss fűszerek és némi tenger gyümölcse, csupán ennyi elég ahhoz, hogy felejthetetlen gasztronómiai élménynek legyünk részesei – akár otthon is.

Krumplis tészta másként

Mi történik, ha fűszerpaprika helyett friss bazsalikompestót használunk, hagyma helyett pedig inkább egy kevés zöldbabbal és fenyőmaggal ízesítjük a krumplit és a hosszúra nyúlt tésztát? A világ ugyan nem remeg bele, egy új ízvilágú könnyed ebéd receptjével viszont egy életre gazdagabban leszünk!

Igazi téli fogás

A kéksajt krémessége és aromája, a dió ropogóssága teszi igazi téli fogássá ezt az ételt, amit a Nem csak pite Instagram-oldal szerzőjének, Forgács Timinek a jóvoltából mi is el kell, hogy készítsünk januárban!

Sütőben sütve

Ebben a receptben jó adag reszelt sajt kerül a mártásba, aztán a tészta tetejére is, hogy a szósz sűrű és nyúlós legyen, a tészta teteje pedig ropogós. A bazsalikom frissességet ad az ételnek, a pirított dió pedig elmélyíti az ízeket, tovább fokozva az őszi-téli hangulatot!

Pestót fodros kelből?

Pestót szinte mindenből lehet készíteni, ezért jobb is, ha nem ragadunk le a klasszikus fenyőmagos-bazsalikomos zöld változatnál, hanem bátran kísérletezünk zöldségpestókkal (például céklással vagy aszalt paradicsomossal) vagy dobálunk bele különféle olajas magvakat. Most fodros kelből készül el, így nemcsak finom, de nagyon egészséges is lesz az ételünk!