A magyar nemzeti szendvicsünk
A rántott húsos szendvics egy olyan költemény, ami életünk különböző pontjain kísért minket. Ott volt, amikor a hosszú vonatúton, félúton a Balaton felé megéheztünk, amikor egy lyukasórában hangosan megkordult a gyomrunk, vagy amikor biztosak voltunk benne, hogy nem tudjuk végigülni néhány falat nélkül a Hamlet második felvonását.
Menzakedvenc
Áldott volt az a nap a menzán, amikor finom, édes borsófőzelék és formás fasírt volt a menü! Ennél már csak a csokiöntetes piskóta és az édes paradicsomleves betűtésztával volt nagyobb sláger.
Puha és krémes
Mi lehet jobb karácsonyi desszert egy csokis fatörzsnél? Sok csokis fatörzs! És a legjobb, hogy ezekből a miniatűr változatokból lelkiismeret-furdalás nélkül megehetünk egy teljes rudat, aztán még egyet, és még egyet… De nyugi, csak a mérete más, az íze pont olyan, mint a gyerekkori emlékeinkben: könnyű, kakaós piskóta és selymes krém találkozása.
Nem piskóta: a mini csokoládés fatörzs receptje
Emlékeztek a Julie & Julia – Két nő, egy recept című filmre? Kolléganőnk nem egy híres konyhaművész, hanem a nagymamája kedvelt és bevált sütireceptjeinek elkészítésére vállalkozott. Ezúttal klasszikus ünnepi sütemények újragondolt változatát mutatja meg.A szent vasárnapi menü
Igazi velős csonttal készült húslevessel kezdünk, aztán ropogós csirkecomb és petrezselymes újkrumpli készül! Összefutott a nyál a szánkban…
Március 15-én kötelező
A Kossuth kifli Kossuth Lajosról kapta a nevét, a félhold alakú, eredetileg mandulával meghintett süteményt ugyanis a pénzügyminiszter előszeretettel fogyasztotta a pozsonyi országgyűlési ülések után. 19. századi süti – ez aztán a retró!
Kiemelt fotó: Fortepan/ Bauer Sándor