5 meglepő kombináció bogyós gyümölcsökből

2022. május 11.
Minden édesbe kell egy kis sós, és minden sósba kell egy kis édes – tartja a gasztromondás. Most ezt az elvet a csúcsra pörgetve mutatjuk meg, mit kezdhet az eper a paprikával, az áfonya a sajttal vagy éppen a szeder a céklával.

Szeder céklával

Céklából brownie-t? Simán! Némi friss szeder és krémes tejszínhabbal, mascarponéval vagy fagyival pedig éttermi minőségű desszert lesz belőle!

Áfonya sajttal

A krémes brie sajthoz szuperül passzolnak a különböző édes gyümölcsök. Ebben az ételben az a legjobb, amikor a sütőből kivéve szétnyitjuk a ropogós leveles tésztát, és megkóstoljuk a forró, egyszerre édes és sós sajtot. Ehetjük csak úgy magában, de akár krékerekkel, egyéb mártogatókkal is tunkolhatjuk. Isteni fogás – és közösségi élménynek sem utolsó!

Eper paprikával

Miért szeretjük az epret? Mert egyszerre savas és édes, gyümölcsös és karakteres. Pont ezek a tulajdonságai teszik tökéletes összetevővé a gazpachóban is, ahol még jobban kiemeli egymást az eper, kakukkfű, édeskömény és paradicsomlé íze.

Málna gránátalmával

Málna és gránátalma ennek a különleges pavlova tortának a főszereplője, ami nemcsak nagyon finom, de akár vendégségben is megállja a helyét, olyan rusztikusan szép!

A természet müzlije

Amikor a müzlire gondolunk, a szemünk előtt nem valószínű, hogy egy nagy tál piros-lila-kék színű gyümölcs jelenik meg. Ugyanis a természet müzlije nem más, mint egy marék bogyós, összekeverve, majd nyakon öntve kókuszvízzel. Semmi gabona, semmi extra cukor vagy színezék: ez a látványos reggeli olyan egyszerű, hogy szinte fáj, hogy nem nekünk jutott előbb eszünkbe.