Először Danielle Brown főként egészséges ételeket posztoló blogger-influenszer osztotta meg a gyümölcssaláta receptjét, mint ami mindent megváltoztat, amit addig a gyümölcssalátákról gondoltunk. A legtöbb ember persze először azt gondolja, hogy a gyümölcssaláta nem nagy ügy, csak gyümölcs van benne, de a blogger megosztott néhány olyan titkot is, ami valóban újítás a korábban gondoltakhoz képest.
„Először is, tényleg nagyon picire kell vágnunk a gyümölcsöt” – mutatott rá Brown. Minél kisebbek ugyanis a kockák, annál szaftosabb a gyümölcssaláta. Ezen kívül a frissen facsart lime-lé és a frissen vágott menta kiemeli a gyümölcsök zamatát.
Brown epret, görögdinnyét, narancsot, mangót, kivit, almát, áfonyát, szőlőt és sárkánygyümölcsöt használt, melyet a szivárvány színei szerint rendezett el a tálon. De mindenki szabadon engedheti a fantáziáját és az ízlését, olyan gyümölcsöket használhat, amiket csak szeretne és ami épp szezonális. „Használjunk olyan gyümölcsöt, ami épp kapható, vagy ami a legköltséghatékonyabb éppen” – mondta. Brown különösen javasolja a sárgadinnye, cukordinnye, banán, málna, szeder, őszibarack, körte, ananász, cseresznye kombinációt. Sőt, a mentához sem kell ragaszkodni, ha valaki nem szereti, a blogger szerint anélkül is isteni lesz a gyümölcssaláta.
@healthygirlkitchen the best fruit salad you’ll ever have 🍓🍊🍌🥝🫐🍇 #fruit #healthyrecipes #homecook #fruitsalad
A kész gyümölcssalátának jót tesz, ha egy éjszakát áll a hűtőben, mivel így összeérhetnek az ízek. Remek önmagában is, de feltétként zabkásán, joghurton,vagy más zöld levelesekkel összekeverve is ízletes fogás. És mivel a gyümölcsök skálája a végtelenségig variálható, sosem unjuk meg.
Forrás: Popsugar Fotó: Unsplash