Együk, amíg lehet: friss barackot tálalhatunk sós főételekhez is!

2021. augusztus 17.
Vannak, akik óckodnak a sós és az édes ízek keverésétől, mi viszont azt mondjuk, nyár végén adjunk egy esélyt az őszibarackos főételeknek! Könnyed vegán, vega és testesebb húsos ételek mellé is isteni az őszibarackos köret, mutatjuk, hogyan csináljuk!

Keleti kuszkusz – édes csavarral

A kuszkusznak nagyon jól állnak az édes, gyümölcsös ízek, így még a sós változatba is érdemes gárnátalmát, esetleg aszalt vörösáfonyát szólni. Vagy így, nyár közepén egy kis barackot, hiszen érdemes tényleg minden cseppjét kisajtolni a nyári gyümölcsszezonnak.

Teljes értékű vega ebéd

Jó ötlet az alapvetően sós ízvilágú salátákat édes gyümölcsökkel – most például barackkal – feldobni, és ha nem szeretnénk grillezett csirkemellet vagy szaftos steaket enni hozzá, bátran használjunk fel még több zöldséget, és készítsünk zöldségfasírtot!

Húsok mellé gyümölcssalátát

A testesebb húsoknak szuperük állnak a saláták, akár nyáron friss gyümölcsök is kerülhetnek bele. A karajhoz például bátran válasszuk a kajszibarackot – valamilyen aromásabb salátafajtával, például rukkolával.

Saláta, de tápláló

Az alábbi receptben a paradicsom savasságát édes barack ellensúlyozza, a két ízvilág között pedig a cseresznye képez hidat. A zöldfűszeres vinaigrette összefogja az ételt, míg a krémes burrata tartalmat és textúrát ad neki.