5 selymes, nyári krémleves, ha valami gyorsra, de finomra vágyunk

2022. június 06.
Van, amikor nem akarjuk túlbonyolítani az étkezést, mégis valami finomra vágyunk. Ilyenkor jön képbe a krémleves! Főleg, ha extrán selymes és friss zöldfűszerekkel van tele – ami ilyenkor már simán lehetséges!

A fehér spárga frissessége

Zöld és fehér spárga: mind a kettő tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ízlés kérdése, hogy melyikből mit készítünk. A fehérből inkább spárgakrémlevest szoktak készíteni, a zöld pedig megy a tésztához, rizottóba, lágy tojáshoz… Most a fehérből készült krémleves vegán verzióját mutatjuk meg!

Tahinivel krémesített paprika

Ha nem tejszín, tej vagy tejföl, akkor ugyan mi kerül a fazékba? Nos, ennél a különleges levesnél a krémesítésért felelős alapanyag nem más, mint a tahini. A szezámmagból készült sűrű paszta általában a hummusz elengedhetetlen hozzávalója, azonban ezen túl megannyi izgalmas felhasználása is lehet a konyhában.

Mentás borsó

A hagyományos borsóleves igazi klasszikus kedvenc, de az élénkzöld krémleves verziót is érdemes kipróbálni, ha valami izgalmasabbra vágyunk. Az alábbi recept a rengeteg friss zöldfűszertől lesz igazán különleges: kerül bele jó adag petrezselyem, snidling, kapor és persze menta is, ami a frissességét adja.

Ázsiára hangolva

Az ázsiai ételek főzését néha már a sok idegen hozzávalónál feladja az ember, pedig ha elengedjük a tökéletes autentikusság elvárását, akkor rengeteg izgalmas, új ízt fedezhetünk fel. A legjobb az egészben, hogy ezeket az alapanyagokat és fűszereket a szokásos ételeink felfrissítéséhez is tudjuk használni: a kókusztej és a kaffir lime levele fantasztikusan működik például az alábbi krémlevesben, aminek főszereplője az épp szezonális spárga.

Eperből sós levest?

Miért szeretjük az epret? Mert egyszerre savas és édes, gyümölcsös és karakteres. Pont ezek a tulajdonságai teszik tökéletes összetevővé a gazpachóban is, ahol még jobban kiemeli egymást az eper, kakukkfű, édeskömény és paradicsomlé íze.