Egyszerű créme brulée mindössze 3 összetevőből

2022. június 11.
Sokan félnek nekiállni, de csak mert még nem látták ezt a verziót.

Antony Khoury TikTok-videóban mutatja meg a három egyszerű alapanyagból álló créme brulée receptjét, ami szerinte „szerelem első harapásra”.


A montreali tartalomkészítő ízletes csemegéjét a megjelenéskor 14,8 millióan nézték meg, és 3,8 millió lájkot kapott. A 24 éves férfi az Insidernek elmondta, hogy az ötlet egy bátyjával folytatott ötletelés után robbant ki.

@iamnotachef

Reply to @arianaaa_p 3 ingredient Crème Brûlée #dessert #cremebrulee

♬ 水に流して – Édith Piaf

„Ez egy híres desszert, amit az emberek sokszor félnek elkészíteni. Pedig olyan egyszerű, hogy szórakoztató tevékenységként akár a gyerekekkel is meg lehet alkotni” – mondta.
Khoury gasztroiskolába járt, és korábban ételkészítő vállalkozása volt. Most megosztotta a receptet az Insiderrel is, hogy segítse a desszertek lelkes szerelmeseit a kipróbálásban.

Amire szükség lesz:

  • 1 nagy gombóc vaníliafagylalt
  • 1 tojássárgája
  • Néhány kanál kristálycukor

Melegítsük elő a sütőt, majd neki is állhatunk az összeállításnak!

Kezdésként tegyünk egy kanál vaníliafagylaltot egy tálba, és olvasszuk fel. Adjunk hozzá egy tojássárgáját, keverjük össze. Ezután öntsük a keveréket egy kis formatálba, majd tegyük egy magas falú tepsibe. Tegyünk forró vizet a tepsibe, amíg félig el nem lepi az edényt. Helyezzük a tepsit a sütőbe 35-40 percre, majd tegyük hűtőbe a desszertünket két-három órára.
A hőn áhított cukordísz elkészítéséhez több lehetőségünk is van. Azok, akiknek van konyhai zseblámpájuk, kristálycukrot szórhatnak a tetejére, és addig égethetik, amíg az sötét aranyszínűre nem változik. Vagy felolvaszthatunk egy evőkanál cukrot ½ evőkanál vízzel alacsony lángra állított főzőlapon. A cukrot aranysárgára karamellizáljuk, a kész brûlére öntjük, és megvárjuk, amíg a cukor megszilárdul.
Khoury arra biztatta az embereket, hogy próbálják ki a receptet különböző ízű fagylaltokkal.

Forrás: Insider.com, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!