Ínycsiklandó vendégváró falatok baráti filmnézéshez

2022. május 24.
A karantén óta a baráti és családi összejövetelek fontosabbak lettek, mint valaha, egymást érik a kisebb, nagyobb, tematikus estek, ahol a felszolgált étel az est egyik legfontosabb mozzanta. Aki most ismerkedik a házigazda szerepkörrel, netán nincs semmi ötlete, annak itt jön nyolc – vegetáriánus, mentes verzióban is elkészíthető – étel, amivel biztos a siker.

Mini hamburger

Nem túl nagy, nem túl laktató, mégis telitalálat: a mini hamburgerek elkészítése bár kicsit időigényes feladat, megéri a fáradtságot, mert a hamburgerért a legtöbb ember rajong, ráadásul csak rajtunk múlik, hogy mit teszünk bele, és milyen alapanyagokból keverjük ki a húspogácsát, a bucit és a szószt. Készíthetjük vega verzióban, gluténmentesen, halasan, rántott sajtosan.

hamburger

Rántott mozzarella salsa szósszal

Az egyik leggyorsabban elkészíthető vendégváró falat a rántott mozzarella, amiből érdemes dupla adagot készíteni, mert abbahagyni akkor sem lehet, ha az ember rég jóllakott. Ez az étel mindössze egyszerű panírozási technikát igényel, de készíthetjük gluténmentesen, laktózmentes mozzarellából is.

mozzarella falatkák

Téphető sajtos-zöld fűszeres-fokhagymás töltött kenyér

A töltött vekni elkészítése sem igényel túl sok időt és energiát: a kenyeret mindkét irányból átlósan be kell vagdosni, a réseket reszelt sajttal gazdagon feltölteni, majd olvasztott vajas, sós, fokhagymás, zöldfűszeres szósszal meglocsolni, hogy aztán a sütőben 15 perc alatt készre süljön. Petrezselyemmel díszítsük, és melegen tálaljuk!

Téphető sajtos-zöld fűszeres-fokhagymás kenyér

Sajtos, baconös sült krumpli

Ugyancsak a filléres, gyors és repetabiztos falatok közé tartozik a fűszeres, sajtos, baconös sült krumpli, ami önálló ételként is megállja a helyét. Önmagában is finom, de szószokkal is tökéletes.

sajtos sült krumpli

Mini taco

A partiételek egyik nagy befutója a tacos, amit megtölthetünk zöldségekkel, csirkével, marhával, sajttal, babbal, kukoricával, tejföllel, jégsalátával, aivel csak szeretnénk. A mini taco-shelleket egy pohár segítségével kivághatjuk nagyobb tortilla lapokból.

tacos

Mini töltött krumpli

A lehetőségek tárházát nyújta a mini töltött krumpli, amit elkészíthetünk baconnel, füstölt hallal, tejfölösen, tojásosan, túrósan, kaprosan vagy épp spenótosan. A recept legnehezebb mozzanata, hogy kiválasszuk a tölteléket.

töltött krumpli

Mini pizza

A legtöbb konyhában ott lapul a tökéletes pizzatészta receptje, aminek mini változata pont akkora sikert arat, mint az XXL. A laktató pizzafalatokat ugyancsak számtalan feltéttel tudjuk elkészíteni.

mini pizza

Nachos csipsz gazdagon

Darált marha, kukorica, vörösbab, fokhagyma, tojás, tejföl és sok-sok sajt. A házi készítésű nachos csipszért garantáltan addig nyúlnak a vendégek, amíg ki nem ürül a tepsi.

nachos

A baráti összejövetelek sikere persze nemcsak a finom recepteken, de a programon is múlik. A Samsung legújabb szórakoztató eszköze, a The Freestyle hordozható projektor az élmények tárházát biztosítja, segítségével mozizhatunk, zenét hallgathatunk, karaoke bulit csaphatunk, de hibátlan társ, ha okoshangszóróra vagy hangulatvilágításra lenne szükségünk. Nemcsak otthon, de a kertben, a csillagos ég alatt, a ház vagy a sátor falára vetítve is profin megállja a helyét.

(Promóció)

Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!