Itt a kaszinótojás és az eper szerelemgyereke: a töltött eper

2022. június 21.
Természetesen a TikTok-nak köszönhetjük a legújabb gasztronómiai őrületet, ami a kaszinótojás és az eper keresztezéséből született. Ráadásul nem is rossz!

Az eperszezon még nem ért véget, így van esélyünk kipróbálni a TikTok első idei nyári gasztroőrületét: a töltött epret. Szerencsére a sütő begyújtására nincs szükség az elkészítéséhez, mégis csodásan kielégíti az édességi iránti vágyunkat. Ami még jobb, hogy a recept, amit a @cooketerica nevű TikTok felhasználó megosztott, végtelenül egyszerű, és szinte azonnal fogyasztható. Mutatjuk, hogy készül!

kremsajt-toltott-eper-tiktok

Hozzávalók:

400 g eper
110 g krémsajt, szobahőmérsékleten
2 evőkanál zsíros tejszín
50 g porcukor
200 g csoki olvasztva
cukorka a szóráshoz

Elkészítése:

  1. Tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk félbe és rendezzük el egy tálcán. 
  2. Tegyük a krémsajtot, tejszínt és porcukrot egy tálba és elektromos habverővel keverjük ki.
  3. Adjuk hozzá az olvasztott csokit a krémsajtos keverékhez, verjük tovább míg egynemű nem lesz.
  4. Töltsük habzsákba a krémet és nyomjunk belőle mindegyik eper közepébe. Szórjuk meg színes cukorkával vagy csokiforgáccsal. Hűtsük egy órán át, és már tálalhatjuk is.
@cookiterica

DEVILED STRAWBERRIES ARE EVERYTHING 🍓 #valentineseries #deviledstrawberries #easyrecipe #valentinesday2022 #winterolympics

♬ Howl’s Moving Castle – Merry-Go-Round of Life – Vitamin String Quartet

A legjobb az ebben az epres kaszinótojás receptben, hogy bárhogy variálhatjuk. Nem szeretjük a csokit? Próbáljuk ki mandulavajjal vagy mogyoróvajjal, esetleg karamellszósszal vagy eperlekvárral! Ha valaki nem fogyaszt tejterméket, növényi alapú krémekkel is elkészíthető. A tetején pedig az összetört olajos magvak legalább annyira finomak, mint a csokoládédarabkák. Ráadásul szó szerint gyerekjáték az elkészítése, így remek közös program lehet a nyári szünetben a gyerekeinkkel is az eper kaszinótojás elkészítése.

Forrás: Eating Well Fotó: Unsplash

Olvass tovább!