Egész évben erre vártunk! 5 mennyei epres finomság

2022. május 03.
Nem sok túlzás van abban, ha azt mondjuk, egész évben az eperszezont várjuk! Még legválogatósabb gyerekeket is le lehet venni a lábukról az élénk színű, édes gyümölccsel. Készülhet belőle krémleves, saláta, desszert, de akár magában vagy tejszínhabbal is verhetetlen. Mutatunk 5 isteni receptet, hogy minél többféle arcát ki tudjuk élvezni az epernek!

Tavaszi reggeli

Ezt az egyszerű, de nagyszerű reggelit is az eper ihlette. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és percek alatt megvagyunk. Természetesen ízlés szerint variálhatjátok az alapanyagokat, a bazsalikom helyett a menta is jól passzol az eperhez, de a ricottát is kiválthatjátok túrókrémre is.

Eper főételként

A sajtok és édes gyümölcsök kombinálása új szintet ért el: megszületett ugyanis az epres sült feta. Ha a sült sajt ötlete valahonnan ismerősnek tűnik, valószínűleg a tavalyi internetes szenzációra gondolunk, amikor mindenki paradicsommal sütötte krémesen lágyra a fetát.

Élénk zöld élénk pirossal

A pisztáciás édességek már évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek, a legjobb oldalukat pedig akkor tudják megmutatni, ha valamilyen édes, piros gyümölccsel kerülnek párba. Az alábbi süteménytésztát isteni pisztácia dobja fel, a krémes epertől pedig igazán friss és tavaszias lesz. Elkészíthetjük látványos tortaként vagy akár muffinformában is, ha több kisebb desszertet szeretnénk.

Diétázók vágya

A minél csokisabb, annál jobb alapelvét követve Forgács Timi egy fantasztikus brownie-receptet mutat nekünk. És jó hír a diétázóknak, hogy cukor helyett édesítő, ráadásul finomliszt helyett zabpehelyliszt kerül bele.

Tegyük el későbbre is!

Szerencsére nemcsak az egyik legfinomabb, de az egyik legjobban aszalható, liofilizálható vagy éppen szárítható gyümölcs is. Ha úgy döntünk, hogy a következő eperszezonban elkészítjük a saját szárított eprünket, nemcsak egészséges rágcsálnivalónk lesz egész ősszel és télen, de akár a zabkásánk, joghurtunk tetejére is pompás feltétet kapunk.