Ezt a görögös ihletésű csirkenyársat elképesztően egyszerű összedobni, a végeredmény mégis friss és üdítő – hála a citromnak és persze a jó adag friss petrezselyemnek. A legjobban persze akkor járunk, ha faszénen grillezzük a nyársakat és hagyjuk kicsit megszenesedni a csirke bőrét, így kívül ízes és ropogós lesz a hús míg belül – főleg a joghurtos pácnak köszönhetően – szaftos marad. A tzatziki ezúttal egy picit hígabb mártogatósként kerül a hús mellé, de ugyanolyan jó ötlet lehet egy óriási tál görög salátát is összedobni mellé.
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 500 gramm csirkemell filé
- 1/4 csésze görögjoghurt
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk oregánó
- 1 tk fokhagymapor
- 1 csipet cayenne bors
- extra szűz oílvaolaj
- só és bors
- 1/4 csésze friss petrezselyem
A tzatzikihez:
- 1 csésze görögjoghurt
- egy fél uborka reszelve
- 1 ek extra szűz olíva olaj
- 2 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- só és bors
- 1/2 csésze friss kapor
Elkészítés:
- A tzatzikihez egy közepes tálban keverjük össze a lereszelt uborkát a joghurttal és az olívaolajjal, adjuk hozzá a citromlevet és a fokhagymát! Ízesítsük sóval és borssal, majd keverjük bele a friss kaprot is!
- A nyársakhoz a joghurtot, a citromhéjat, a citromlevet, az oregánót, a fokhagymaport, és a cayenne borsot keverjük össze egy kisebb tálban!
- Kockázzuk fel a csirkemelleket és forgassuk meg őket alaposan a joghurtos pácban! Húzzuk fel a húst a nyársakra, majd kenjük be a húst olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk! Grillen vagy serpenyőben süssük ropogósra a húst minden oldalon! Ha kész, szórjuk meg friss petrezselyemmel, és tálaljuk hozzá a tzatzikit mártogatósnak!
Forrás: PureWow Fotó: Getty Images