Citromos csirkenyárs tzatzikivel villámgyorsan

2022. június 23.
A tökéletes végeredményért érdemes grillen készíteni, de otthon, a serpenyőben sütve is isteni lesz ez a frissítő, citrusos csirkenyárs.

Ezt a görögös ihletésű csirkenyársat elképesztően egyszerű összedobni, a végeredmény mégis friss és üdítő – hála a citromnak és persze a jó adag friss petrezselyemnek. A legjobban persze akkor járunk, ha faszénen grillezzük a nyársakat és hagyjuk kicsit megszenesedni a csirke bőrét, így kívül ízes és ropogós lesz a hús míg belül – főleg a joghurtos pácnak köszönhetően – szaftos marad. A tzatziki ezúttal egy picit hígabb mártogatósként kerül a hús mellé, de ugyanolyan jó ötlet lehet egy óriási tál görög salátát is összedobni mellé.

gorog-csirke-nyars-tzatziki-martogatos-recept

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 500 gramm csirkemell filé
  • 1/4 csésze görögjoghurt
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 csipet cayenne bors
  • extra szűz oílvaolaj
  • só és bors
  • 1/4 csésze friss petrezselyem

A tzatzikihez:

  • 1 csésze görögjoghurt
  • egy fél uborka reszelve
  • 1 ek extra szűz olíva olaj
  • 2 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • só és bors
  • 1/2 csésze friss kapor

Elkészítés:

  1. A tzatzikihez egy közepes tálban keverjük össze a lereszelt uborkát a joghurttal és az olívaolajjal, adjuk hozzá a citromlevet és a fokhagymát! Ízesítsük sóval és borssal, majd keverjük bele a friss kaprot is!
  2. A nyársakhoz a joghurtot, a citromhéjat, a citromlevet, az oregánót, a fokhagymaport, és a cayenne borsot keverjük össze egy kisebb tálban!
  3. Kockázzuk fel a csirkemelleket és forgassuk meg őket alaposan a joghurtos pácban! Húzzuk fel a húst a nyársakra, majd kenjük be a húst olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk! Grillen vagy serpenyőben süssük ropogósra a húst minden oldalon! Ha kész, szórjuk meg friss petrezselyemmel, és tálaljuk hozzá a tzatzikit mártogatósnak!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images

Olvass tovább!