Ha már unod a vizet, szuper gyorsasággal készíthetsz különleges limonádékat otthon, amik amellett, hogy finomak, még remekül is mutatnak. Még vendégekre sincs szükség ahhoz, hogy belefogj, készítsd el a magad örömére, és meglátod, ezek a receptek nemcsak felfrissítenek, hanem garantáltan fel is dobják a napodat!
A limonádé készülhet szénsavas és szénsavmentes vízből egyaránt, kerülhet bele jégkocka vagy jégdara a frissítő hatás növeléséért, de akkor is mennyei, ha nincs benne jég. A citrom mellé mindig dobhatunk némi lime-ot vagy narancsot, illetve a friss kerti fűszernövényeknek (menta, citromfű, bazsalikom vagy rozmaring) is nagy hasznát vehetjük.
Uborkás-lime-os limonádé
Hozzávalók:
- 1,5 liter víz
- 1 lime és 1/2 citrom frissen facsart leve
- 1 uborka
Így készül:
- Egy kancsóba öntjük a vizet, és belekeverjük a lime és a citrom levét.
- A jól behűtött uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk, majd a limonádéhoz adjuk.
- Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd mutatós poharakba töltjük.
- Édesítés nélkül a legfrissítőbb, de ha így nem ízlik, 2-3 kanál mézzel feldobhatjuk.
Őszibarackos-bazsalikomos limonádé
Hozzávalók:
- 1,5 liter víz
- 400 g őszibarack kimagozva, meghámozva és pépesítve
- 3 citrom
- 4 evőkanál barna cukor
- Néhány friss bazsalikomlevél
Így készül:
- Ha nem érjük be a barack édes ízével, a cukorból és egy kevés vízből alacsony hőfokon, gyakran kevergetve szirupot főzünk.
- A pürésített barackot egy kancsóba tesszük, hozzáöntjük a citrom és a lime kifacsart levét, illetve szükség esetén a cukorszirupot.
- Jól elkeverjük, több részletben édesítjük, majd felöntjük vízzel. Beledobunk 4-5 zsenge bazsalikomlevelet.
- Fogyasztás előtt 4-5 órára hűtőbe tesszük, jéggel, friss citrommal vagy friss barackkal feldobva isszuk.
Rózsavizes limonádé
Hozzávalók:
- 1,5 liter víz
- 3 evőkanál nádcukor
- 6 evőkanál rózsavíz
- 1,5 citrom kifacsart és átszűrt leve
Így készül:
- Ha édesebben szeretjük, egy kevés vízből és a cukorból szirupot főzünk (vagy kiváltjuk egy kevés mézzel), majd félretesszük hűlni.
- A vizet egy kancsóba öntjük, belekeverjük a rózsavizet és a citrom kifacsart levét.
- Szükség esetén hozzáadjuk a cukorszirupot, beledobjuk az alaposan megmosott, felkarikázott citromot, és 4-5 órára hűtőbe tesszük.
- Fogyasztás előtt egy kis jéggel tesszük igazán hűvössé!
Fotó: Getty Images