Mit keres egy tányéron a barack, az uborka és a jalapeno? Ne féljünk a különböző ízek és textúrák, vagy akár a zöldségek és gyümölcsök keveredéséből, hiszen így nagyon izgalmas ízvilágokat házasíthatunk.
Az uborka lédús, roppanód frissességéhez nagyon jól passzol a barack édessége, amit a pikáns jalapeno és az üdítő citrom egészít ki. Aki nem szereti, nyugodtan elhagyhatja a koriandert, de mi azt tanácsoljuk, hogy a genetikai determináció elképzelését legyőzve inkább próbálja mindenki megszeretni, mert ebben a salsában (is) nagyon pazar. A salsa lényege, hogy minden legyen apró kockákra vágva benne, így akár tortilla csipsszel is tunkolhatjuk – de sima salátaként is tálalhatjuk.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb őszibarack apró kockákra vágva
- 80 gramm kígyóuborka apró kockákra vágva
- 20 gramm mogyoróhagyma (vöröshagyma is jó) apró kockákra vágva
- 15-20 gramm jalapeno paprika apró kockákra vágva
- egy nagy csokor koriander apróra vágva
- 15 ml lime lé
- só és bors
Elkészítés:
- Egy kisebb tálban keverjük össze az összes hozzávalót, a sót és borsot adagoljuk ízlés szerint. Ha frissíteni akarjuk, adjunk hozzá még több lime-ot, plusz édességért több barackot, extra pikánsságért pedig még egy kis jalapenot tegyünk bele.
- Tálaljuk önmagában salátaként sültek mellé. salsaként tortilla csipsszel, vagy halmozzuk tacók vagy burrito tálak tetejére!
Forrás: Minimalist Baker Fotó: Getty Images