5 különleges recept, amiben a zamatos piaci paradicsom a főszereplő

2022. augusztus 10. |

Most a legcsodásabbak a paradicsomok! Fantasztikus az illatuk, a piros ezer árnyalatában mosolyognak ránk a piacon – az ízük pedig édes, karakteres, egyértelműen receptért kiáltanak!

Töltve, olaszosan

Az olaszos töltött paradicsom nálunk talán még kevésbé ismert, hazájában viszont a capreséhez hasonló alapfogás: a tölteléket extra adag parmezán és némi kenyérbél teszi tartalmasabbá, a sütéssel pedig kijön a paradicsom enyhén karamelles édessége.

Sós pite?

Klasszikus vajas pitetésztája szinte minden nemzetnek van – ilyen az olasz crostata is. Ezeknél a tésztáknál arra kell figyelni, hogy hideg alapanyagokkal dolgozzunk: így lesz végül igazán omlós és szaftos a végeredmény.

Olasz paradicsomos pite kakukkfűvel és mézzel

Olasz paradicsomos pite kakukkfűvel és mézzel

A crostata az olaszok pitéje, egy igazán omlós, jó ízű tészta, amit többnyire a többi nemzethez hasonlóan édes krémekkel töltenek meg. Ezúttal azonban egy sós, isteni paradicsomos változatot mutatunk!

A legnagyobb húsgombóc

A következő, sütőben sült olasz fasírt olyan, mint egy óriási húsgombóc, amit kívül-belül marinara szósszal és sok sajttal töltenek meg. Itt nyugodtan eltekinthetünk az apró húsgombócok gyúrásától, helyette formázzuk a tölteléket cipó alakúra és méretűre, így olyan vastagságúra szelhetjük, amilyenre csak szeretnénk.

Tésztához vodkát?

A penne alla vodka sok más recepthez hasonlóan először az interneten aratott osztatlan sikert, marketingje pedig már eleve jól kezdődött, hiszen ez a világhírű szupermodell, Gigi Hadid egyik kedvenc fogása is.

Ki kell próbálnod a vodkás paradicsomos pennét

Ki kell próbálnod a vodkás paradicsomos pennét

Nem csak a bor mutathat jól egyes ételekben, ne féljünk kipróbálni a vodkát se. Hering András, a Nosalty főszerkesztője elmondja nektek, hogyan bolondítsuk meg vele a paradicsomos pennét.

Ha csak egy salátát ennénk

A burratát rengeteg dologhoz fel lehet használni, de ha igazán jó minőségű, akkor azzal tudjuk a leginkább megtisztelni, ha egyszerűen meglocsoljuk minőségi olívaolajjal, és szép lassan – szigorúan – kézzel elmajszoljuk néhány szem paradicsom és egy-két szelet kovászos kenyér társaságában.

Paradicsomos barackos saláta krémes burratával

Paradicsomos barackos saláta krémes burratával

Nyugodtan keverjetek gyümölcsöket a salátába, sőt, legyenek a nyári gyümölcsök a főszereplők, amíg tart a szezon. Egy krémes olasz sajt nemcsak feldobja, de sokkal tartalmasabbá is teszi a fogást.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró