Zöldborsós túrófasírt, a tökéletes villámvacsora

2023. május 11.
A zöldségfasírtokkal gyorsan, egyszerűen és kifejezetten ízletesen vihetjük be a szükséges vitaminokat: ez a borsóból készült verzió egészen biztosan a család kedvence lesz.

Szinte bármilyen zöldségből készíthetünk fasírtot, de a zöldborsó különösen hálás alapanyag, hiszen nem igényel semmilyen előkészületet (például hámozást vagy szeletelést), ráadásul fagyasztott formában mindig tarthatunk belőle egy adagot a mélyhűtőben. Az alábbi receptben túróval egészítjük ki, ami nemcsak igazi fehérjebombává teszi ezt az ételt, de szaftos, szinte krémes textúrát is ad a fasírtunknak. A borsónak kifejezetten jól állnak a frissítő ízek, például a zöldfűszerek és a citrom, így ehhez a recepthez mindkettő kerül mellé – de ezek természetesen elhagyhatóak. Készítsük el egészséges vendégvárónak vagy egy joghurtos mártogatóssal könnyű nyári vacsorának, de akkor is garantáltan jól járunk vele, ha a gyerekeket próbáljuk zöldségfogyasztásra bírni.

Hozzávalók:

  • 2 nagy tojás
  • 220 gramm zsíros túró
  • 1/4 csésze friss zöldfűszer (petrezselyem és/vagy kapor) apróra vágva
  • 1 tk. só
  • 1 tk. frissen őrölt bors
  • 1 ek. finomra reszelt citromhéj
  • 1/2 tk. fokhagymapor
  • 1/3 csésze finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 250 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott is lehet)
  • 8 ek. olaj két részre osztva
  • friss citromlé a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Egy villa segítségével keverjük össze a tojásokat a túróval, adjuk hozzá a zöldfűszereket és a szárított fűszereket, illetve a citromhéjat. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, és egy spatula segítségével forgassuk alaposan össze! Végül keverjük bele a zöldborsót is (ha fagyasztottat használunk, előtte engedjük ki), és alaposan keverjük el – ne aggódjunk, ha közben a borsószemeket kicsit összetörjük.
2. Egy magasabb falú közepes serpenyőben melegítsünk 2 ek. olajat, a kezeinkkel formázzunk kicsi, lapos fasírtokat és süssük ropogósra őket! Süssük ki őket három adagban, frissítve alattuk az olajat! A kész fasírtokat frissen facsart citromlével meglocsolva tálaljuk!
 
Forrás: BonAppetit, Fotó: Getty Images
Cikkajánló hozzáadásaTörlésSzerkesztés