Ezek a nyár legjobb túrós receptjei idén – Itt a tökéletes Túró Rudi torta is!

2023. június 04.
Egészséges, finom és hűsítő. Nem csoda, hogy a nyár kedvenc alapanyaga a túró lesz. Édes és sós finomságokat is készíthetünk belőle. Mutatjuk a kedvenc receptjeinket!
A kedvenc túrós receptjeink között van a túrós borsófasírt, áfonyás-krémtúrós pite és a tökéletes túrógombóc
  • A túró nemcsak finom, de egészséges is.
  • A közösségi oldalak idén nyáron túrólázban égnek, a TikTokot is elözönlötték a túrós receptek és ételek.
  • A túrós tésztán és túrós rétesen túl is rengeteg finomságot készíthetünk ebből a roppant finom és egészséges alapanyagból.

A legtöbb embernek van egy kedvenc túrós receptje. Ám a túró nem csak finom, de nagyon egészséges is. Ezért sem bánjuk, hogy idén nyáron főszerepet kap a gasztronómiában ez az alapanyag.

Miért egészséges a túró?

A túró tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal és más, a szervezetünk számára elengedhetetlenül fontos tápanyagokkal. Bőven található benne kalcium, amire nagy szüksége van a testünknek az egészséges csontokhoz és a csontritkulás megelőzéséhez. Rengeteg B-vitamin van benne, amitől energikusabbak leszünk, az A-vitamin pedig az egészséges látáshoz járul hozzá. 

Azért is szeretjük a túrót, mert amellett, hogy nagyon egészséges, kevés kalóriát tartalmaz, viszont sok fehérjét, így a kiegyensúlyozott étrend fontos része.

Ezek a kedvenc túrós receptjeink

Ám nemcsak egészséges, de nagyon finom is a túró. Mindegy, hogy sós vagy édes ételekről van szó, bármelyikhez felhasználható. Mutatjuk is a kedvenc túrós receptjeinket.

Zöldborsós túrófasírt, a tökéletes és gyors vacsora

A zöldborsós-túrós fasírt gyors és egészséges vacsora

A zöldborsós-túrós fasírt gyors és egészséges vacsora

A zöldségfasírtokkal gyorsan, egyszerűen és kifejezetten ízletesen vihetjük be a szükséges vitaminokat a szervezetünkbe. A borsóból és túróból készült változat egészen biztosan a család kedvence lesz. Kattints a receptért!

Stíriai metélt, ahogy még sosem ettél

A stíriai metélt egy tökéletes édes túrós tészta

A stíriai metélt egy tökéletes édes túrós tészta

A stíriai metélt ízében nagyon hasonlít a magyar (édesen fogyasztott) túrós tésztára, annyi különbséggel, hogy itt a túró már magába a tésztába van belegyúrva. Így sokkal teltebb, és gazdagabb a végeredmény. A tésztához persze valamilyen öntet is dukál, magában mégsem esszük. Az osztrákok megoldása erre az, hogy egy csodálatosan krémes vaníliasodóval sütik össze a magában is nagyon finom tésztát. Kattints a receptért!

Áfonyás-túrókrémes pite

Ha gyors és finom desszertet keresünk, az áfonyás-túrókrémes pite a legjobb

Ha gyors és finom desszertet keresünk, az áfonyás-túrókrémes pite a legjobb

Ha gyors és finom desszertet keresünk, amihez a lehető legkevesebb időt kell a meleg konyhában töltenünk nyáron, egyértelműen ez a túrós pite a befutó. Egyszerre édes és szomjoltóan savanykás, emlékeztet gyerekkorunk krémtúrójára és csodásan gyümölcsös. Nemcsak áfonyával, hanem más bogyós gyümölccsel is passzol! Kattints a receptért!

Újragondolt Túró Rudi torta

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a Túró Rudit. Biztos, hogy a torta változat is nagy sikert arat bármelyik kerti partin. A torta alapja egy kakaós linzertészta, amit tortaformában sütünk meg. Ebbe kerül az édes-krémes, picit savanykás túrótöltelék, aminek a jól kezelhető és vágható állagát egy kis zselatinnal érjük el. A torta tetejét egy dermedős csokimázzal zárjuk le, és csokoládéforgácsokkal díszítjük. Kattints a receptért!

A tökéletes túrógombóc

A tökéletes túrógombóc

A tökéletes túrógombóc

Álmaink túrógombóca könnyű, mint egy felhő, puha, mint a vatta, kicsit édes, kicsit sós és kicsit savanykás, amit kiegészít a morzsa roppanóssága. Itt találjuk a tökéletes túrógombóc receptjét!

Mazsolás-túrós kifli

A mazsolás-túrós kifli nem faksznis recept

A mazsolás-túrós kifli nem faksznis recept

A túró és a mazsola igazi sikerpáros. Az alábbi túrós kifli nem tűnik kirívó konyhai fakszninak, mégis igazi kincs az alábbi recept. Bár élesztős tésztáról van szó, nincs kelesztési idő, a hozzávalókat csak össze kell keverni. A lenti mennyiségből kifejezetten sok kis kifli jön ki, partikra tehát tökéletes, ráadásul előző nap is elkészíthetjük. Ha így teszünk, biztos helyre tegyük a buli előtt, mert egy-egy pohár fehérbor mellé egyszerűen elpárolog. Kattints a receptért!

Fotó: Nosalty, Unsplash