Ezért imádja a hajunk a túrót

2021. február 03.
Rengeteg házi szépségpraktika alapja a túró, és ez alól nem kivételek a hajpakolások sem. Most arra térünk ki, hogy mi mindenért is szereti a hajunk ezt a sokoldalú konyhai alapanyagot!

1. Mélyreható táplálás

Ezen a téren a túró igazi celeb, legalábbis ami a hajápolást illeti. Remek kondicionáló, mélyen fejti ki áldásos hatását, hála a benne lévő fehérjéknek. Tökéletes választás azoknak, akik fényes és selymes hajat szeretnének. Tisztán, vagyis önmagában felvíve is remekül teljesít: kenjük fel a hajszálak gyökerétől egészen a végekig. A hatóideje mintegy 30-45 perc, majd következhet egy alapos hajmosás a bevált samponunkkal. Amennyiben kifejezetten száraz, sérült a hajunk, kombináljuk pár csepp kókuszolajjal (esetleg mandulaolajjal), a mixet pedig szintén a haj teljes felületén masszírozzuk be.

2. Korpásodás elleni bajnok

Igaz, nem végleg számol le a korpával, de nagyon szépen kezeli, ha folyamatosan alkalmazzuk a fejbőrön. Egészséges tejsavbaktérium-kultúrában gazdag, így segít megtisztítani a hámló fejbőrt, enyhíti az irritációt és az egyéb fejbőrproblémákat. Adjunk a túróhoz pár csepp citromot vagy akár néhány evőkanál aloe vera gélt, keverjük össze, majd vigyük fel a fejbőrre. Hagyjuk hatni 30 percig, ezután következhet az alapos hajmosás egy enyhébb korpásodás elleni samponnal.

turo-hajpakolas

3. Hajerősítő

A túró fehérjében igen gazdag, így fokozza a hajhagymák immunitását egészen a gyökerektől a hajvégekig. A haj növekedésében egyik legfontosabb szerepet játszó fehérje, a biotin olyan hajerősítő tulajdonságokkal bír, hogy nagy eséllyel segít a hajunk egészségének megőrzésében. Vessük be házi túrópakolásunkat hetente kétszer a hajunk megerősítéséért, majd a pakolást mossuk alaposan le samponnal, és balzsamos ápolást se hagyjuk ki.

Fotó: Unsplash Forrás: Swirlster

Láttad már?