Így készül a világ legjobb pad thai tésztája

2023. július 02.
Sosem készítettél még otthon pad thai tésztát? Akkor itt az alkalom, hogy elkalandozz az ázsiai konyha világába a Nosalty autentikus receptjével!
Így készül a világ legjobb pad thai tésztája

Íme az igazi, autentikus pad thai receptje, az összes klasszikus összetevővel. A szósz tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú, összetett, nem túl édes, és nem is túl savanyú. A étel teljesen gluténmentes, rákkal és tofuval dúsítva. Kétségkívül az egyik legkedveltebb ázsiai tésztás fogás, mely egyszerűen és sokoldalúan elkészíthető, nincs vele sok macera, a különlegesebb hozzávalók pedig már könnyedén beszerezhetőek hozzá nagyobb bevásárlóközpontokban vagy ázsiai üzletekben. Mindenképp próbáljátok ki otthon, ha kedvelitek a Távol-Kelet ízeit! Jöjjön a legdögösebb pad thai!

Okos tippek:

  • A thai édes tartósított retket nehéz beszerezni, ezért el is hagyható, de használhatunk helyette japán változatot, amelyet „takuannak” hívnak és élénksárga, de a sima jégcsapretek is jöhet.
  • Ha csirkét, sertéshúst vagy marhahúst használunk, szeleteljük fel falatnyi, vékony darabokra, és pácoljuk be egy kis halszószba vagy szójaszószba, hogy a hús ne legyen teljesen natúr.
  • Készíthetünk egy nagy adag padthai-szószt előre, amit korlátlan ideig tárolhatunk a hűtőben.
Így készül a világ legjobb pad thai tésztája

Így készül a világ legjobb pad thai tésztája

A szósz elkészítése:

Egy kis lábosban olvasszuk össze a cukrot és a vizet, majd főzzük addig, amíg karamellizálódik. Adjuk hozzá a halszószt, a szójaszószt és a tamarindpasztát.

Forraljuk fel a szószt, majd kapcsoljuk le a hőt, és tegyük félre felhasználásig.

A tészta elkészítése:

A tésztát a csomagoláson látható utasítások szerint áztassuk be forró vízbe, majd felhasználásig tegyük félre hideg vízben. Használat előtt szűrjük le. Egy nagy wokban hevítsük fel az olajat, majd szórjuk bele a szárított rákot, és pirítsuk le. Ezt követően mehet bele a hagyma és a fokhagyma is pirulni. Adjuk hozzá a megtisztított garnélarákokat, és amikor már kezd piros színt kapni, borítsuk hozzá a kockázott füstölt tofut. Jól pirítsuk össze a hozzávalókat. A leszűrt tésztát dobjuk bele a wokba, locsoljuk meg az előzőleg elkészített padthai-szósszal, és nagyon alaposan forgassuk össze az egészet.

Így készül a világ legjobb pad thai tésztája

Így készül a világ legjobb pad thai tésztája

A tojásokat verjük fel egy kis tálban. A wok egyik oldalán a fakanállal csináljunk egy kis helyet, és öntsük oda a felvert tojást. Hagyjuk kb. 1 percig sülni, amíg kissé meg szilárdul, majd nagyobb darabokban keverjük hozzá a többi hozzávalóhoz. Pár perc pirítás után mehet bele a vékonyra vágott zöldhagyma, a mungóbabcsíra, a diakon retek és legvégül a durvára darált földimogyoró. Keverjük össze, és frissen, melegen tálalhatjuk is. Friss korianderrel, mungóbabcsírával, durvára darált mogyoróval és lime-szeletekkel kínáljuk.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo