Így készítheted el Vilmos és Harry herceg kedvenc gyerekkori ételét

2023. július 31.
Az egykori királyi séf, Darren McGrady elárulta, hogyan készítette el Harry és Vilmos herceg kedvenc gyerekkori tésztaételét, amit most mi is kipróbálhatunk otthon!
Vilmos és Harry herceg

Az angolszász kultúrákban szinte minden gyerek kedvence a mac and cheese, vagyis a sajtos makaróni, ami egy vajas, lisztes sajtszósszal készülő tésztaétel. A nem túl egészséges, de kétségkívül nagyon finom ételnek számtalan változata létezik: gyakran tesznek mellé bacont, de mindenféle zöldségekkel – például sütőtökkel – is fel lehet turbózni.

Darren McGrady, a királyi család egykori személyi séfje elárulta, hogyan szerették az ikonikus ételt annak idején a legkisebb nemesek. A teljes értékű étkezés jegyében Vilmos és Harry herceg brokkolival és ropogós csirkével ették a sajtos tésztát: egészen pontosan jól megsózott, ropogósra sütött csirkecombokkal és az előírt zöldségkörettel, ami az ő preferenciáik szerint inkább a kukorica volt, a dadusuk azonban általában brokkolit írt elő.

McGrady az alábbi videóban lépésről lépésre megmutatja, hogyan készül a hercegek kedvenc étele az egyszerű csirkétől a parmezános-cheddar sajtos mac and cheese-en át a kötelező brokkoliig:

Szerencsére a recept nem túl bonyolult, így könnyen követhetjük és nyugodtan elkészíthetjük otthon is – ha a királyi csemetéknek annak idején megfelelt, biztosan nem érkezik rá panasz!

Érdemes lehet egyébként követni Darren McGrady YouTube-oldalát vagy megvásárolni a szakácskönyvét, ugyanis rendre megosztja a királyi család kedvenc receptjeit, amiket annak idején a Kensington palotában készített. Ha szeretnénk úgy étkezni, mint a (brit) nemesek, tőle mindenképpen elleshetünk néhány klassz receptet és hasznos tippet.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images