6 hely Budapesten, ahol tényleg úgy reggelizhetsz, mint egy király

2023. november 21.
Gyümölcsöktől roskadozó palacsinták, minden földi jóval megtömött szendvicsek és a legkülönbözőbb módon elkészített tojásételek várnak Budapest legjobb reggelizőhelyein. Összeállítás.

ODA Czakó Kert

A Czakó Kert nemrégiben megújult és immár több népszerű éttermet is egyesít – egészen pontosan a 101 Bistrót, a város egyik legjobb nápolyi pizzáját kínáló IGENT, és a rántotthús-király Buja Disznókat. Azt talán kevesebben tudják, hogy az ODA brunch-helyszínnek is tökéletes: a hétköznapokban a’la carte menüből választhatunk a különböző brunch tálak és minden jóval tömött focaccia szendvicsek közül, időről-időre azonban elcsíphetjük Vidó Nóri különleges pezsgős brunchait is, ahol igazi pazar lakomában lehet részünk.

Franziska

A Franziska a tudatos hedonizmus szentélye, ahol nem kell kompromisszumot kötnünk a csodás ízek és az egészséges fogások között. Az egészséges alapanyagokkal készülő gofri gyümölcsöktől, magoktól és kókuszjoghurttól lesz gazdag, a szendvicsek mikrozöldekkel táplálják a testünket, a különleges bowlokkal pedig ízletesen tölthetjük fel szervezetünket vitaminokkal. A Franziskát egyébként egy ideje már a budai és a pesti oldalon is megtaláljuk – mindkét városrészen pazar enteriőrökkel!

Matild Palace – Sunday Brunch

A Matild Palace impozáns épületében található Matild Café vasárnaponként, 12-15 óra között kínálja a klasszikus, fényűző brunch-életérzést. Elképesztő környezetben, kellemes élő zene mellett csemegézhetünk a svédasztal pazar kínálatából a mini hamburgerektől a friss péktermékeken és füstölt lazacon át a laktatóbb húsos és vegetáriánus fogásokig. Ha a Matildba érkezünk, érdemes ráérős brunchot tervezni: beszélgessünk a múlt századot idéző, elegáns térben, élvezzük az ízletes fogásokat és a finom pezsgőt és persze hagyjunk helyet a desszertnek is, amik külön asztalt is kaptak a térben! Ide ráadásul nyugodtan magunkkal vihetjük az egész családot, ugyanis a gyerekeknek külön biztosítanak izgalmas programokat és kedves meglepetéseket. Decemberben ráadásul egészen különleges hangulatú ünnepi brunchokon is részt vehetünk: dec. 10-én Mikulás Brunch, december 25-én pedig Karácsonyi Brunch várja a vendégeket.

Solid Budapest

A Salt kistestvére lehengerlő kilátással és a Salt Budapest megszokott magas minőséggel várja vendégeit a Rum Hotel tetején. Ahogyan az épület aljában található fine dining étteremnél, itt is a kifinomult fogásokon van a hangsúly, amikbe rendszeresen kerül egy kis csavar – például fermentált vagy savanyított zöldségek vagy meglepő gyógynövények, amiket az étterem dolgozói többnyire maguk gyűjtenek és készítenek. Itt garantáltan találunk izgalmas, a klasszikus brunch-fogásoktól eltérő ételeket is (például citrusos spenóttal és mogyorós chilivel kínált tojást), ráadásul csodás pezsgőket és reggeli koktélokat is kóstolhatunk! Érdemes eljönni este is, amikor magyar hagyományokból merítkező small plate fogásokat kóstolhatunk.

Horizont

Élénk színű ehető virágok, ropogós zöldségek és gyümölcsök és izgalmas ízek hívogatnak a Horizont Café szinte művészi tányérjain. A Horizontban a kulcsszó a kifinomultság – nem véletlen, hogy a menü sem áll túl sok tételből, hiszen arra törekednek, hogy a kínálat tényleg minőségi és különleges legyen. A szemet gyönyörködtető fogások között megtalálhatjuk a nagy brunch klasszikusokat, mint az avokádós bagel, vagy a hollandi mártásos buggyantott tojás, és persze az édes gofri és az acai bowl sem maradhat be. Készítsük az érzékszerveinket, hiszen itt az ízek mellett a látvánnyal is érdemes töltekezni!

Babka Deli

A Pozsonyi út elején álló Babka már egész Újlipótvárost meggyőzte, ezért nem meglepő, hogy a néhány méterrel arrébb működő Babka Deli ugyanúgy zsúfolásig tele van a nap bármelyik pontján – de különösen reggelente. A gazdag étlapról választhatunk puha barhesszel készülő szendvicseket, – köztük olyan laktató fogásokat, mint a rántott csirkés vagy a zsidótojásos és libamelles szendvics – elegáns lazacos tálat, klasszikus angol reggelit, vagy összeállíthatjuk saját mezze tálainkat. Ha nem jutunk asztalhoz, nem érdemes bánkódnunk, a kedvenc mezzéinkből haza is vihetünk a deliből, hogy otthon is újraélhessük a Babka multikulti hedonista brunch-élményét.

Fotó: Getty Images