- Elég 30 perc és egyetlen edény a lasagneleves elkészítésére.
- A hozzávalók nagyjából ugyanazok, mint a megszokott, tepsiben sütött lasagne esetében.
- A gyerekek is imádni fogják a lasagnelevest!
Nem véletlenül nagy kedvence olyan sok embernek a lasagne. Sajtos, szószos és tészta – nem nagyon lehet elképzelni ennél laktatóbb ételt. Ám ha nincs időnk a rétegekkel, besamellel bíbelődni, elkészíthetjük a lasagnét leves formában is.
Miért olyan jó a lasagne leves?
Bár nem újdonság a lasagneleves, a TikTokon csak most robbant be igazán az őrület. Ezen sem csodálkozunk, hiszen a lasagneleveshez elég egy lábos, és 40 perc alatt már a tányérunkban tudhatjuk a gőzölgő ételt.
@eatpayylove If you’ve never tried the viral lasagna soup, this is your sign to😍 This soup can be pretty filling so if you have leftovers, I recommend the @rubbermaidbrand brilliance glass containers! These containers are my all-time FAVORITE for food storage and will be perfect for storing all the soups you make this fall because they are 100% leak proof. They also have a beautiful stackable design to help you save space in your fridge and keep you organized🙌🏼 #RubbermaidPartner Ingredients 1 onion 4 cloves garlic 1 lb ground beef or Italian sausage or can do half and half 2 tbsp tomato paste 1 tsp each of dried oregano, dried parsley, red chili flakes, salt & pepper. 1 24 oz jar of marinara sauce 5 cups chicken broth ½ a box of lasagna sheets, broken up ½ cup heavy cream Fresh parsley, basil and spinach to your liking Ricotta topping: Ricotta Mozzarella Parmesan Parsley Basil Plus, some of seasonings listed above I do the topping to taste so feel free to add as much or as little as you prefer!
Ha valami finom, laktató és nagyon egyszerű fogást keresünk, mindenképp érdemes felvenni az otthoni receptkönyvünkbe a lasagnelevest is!
- Finom olaszos csavar A lasagneleves mindent tud, amit a hagyományos lasagne. Zamatos paradicsom, hús, tészta, amit beborít az olvadt sajt.
- Egyetlen edényben készül a lasagneleves Nem termelünk vele rengeteg mosogatni való piszkos edényt, a lasagneleves elkészítéséhez ugyanis elég egyetlen lábos.
- Családi kedvenc Biztos, hogy az egész család szereti majd a lasagnelevest, különösen a gyerekek. A legjobb, hogy a saját ízlésükhöz hangolhatjuk egy kicsit több hússal, vagy éppen egy kicsit több sajttal.
Hozzávalók a lasagneleveshez:
- 500 gramm darált sertéshús – készíthetjük bármilyen húsból, amivel a lasagnét általában szoktuk
- fűszerek – szárított bazsalikom, oregánó, só, bors
- 1 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
- 2 doboz hámozott olasz paradicsomkonzerv
- 1 babérlevél
- 1 liter csirkehúsalaplé – ha nincs, vízzel is készíthetjük a lasagnelevest
- száraz tészta – ha azt akarjuk, hogy úgy nézzen ki a tányérban, mint a lasagne, használjunk mafalda vagy reginette tésztát
- mozzarella ízlés szerint
- petrezselyemzöld, chili, bazsalikom a tálaláshoz ízlés szerint
A lasagneleves elkészítése:
- Pirítsuk meg a lábosban a húst közepes lángon 4-5 perc alatt. Adjuk hozzá a hagymát, majd főzzük együtt még 5 percig.
- Készítsük el a húslevest. Adjuk a fűszereket a húshoz, hagyjuk, hogy átjárja nagyjából 2 perc alatt, majd öntsük rá a paradicsomot. Keverjük, míg a paradicsom is enyhén barnás színű nem lesz. Ezután öntsük fel az alaplével vagy vízzel. Adjuk hozzá a sót és borsot.
- Ha elkevertük, adjuk hozzá a tésztát és főzzük ezzel együtt még 20 percig, míg a tészta al dente állagú nem lesz.
- Miután kimerítettük a tányérba, tegyük a lasagneleves tetejére a reszelt mozzarellát és a friss zöldfűszereket ízlés szerint. Ha szeretnénk, meg is olvaszthatjuk a sajtot, ha a tányérral együtt grillsütőbe tesszük néhány percre.
Forrás: JoCooks.com, fotó: Unsplash